..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

22 December 2010

bergambar indah di kellie's castle

previous entry (click)

bertemu kembali ke destinasi percutian yg seterusnya

destinasi ketiga
Kellie's Castle, Batu Gajah, Perak.
bayaran masuk : RM4/adult ; RM3/student (sila bawa student card)

1st tyme aku dgr tmpt ini mase plan trip ke cini larh.. sblm2 ni mmg aku xpenah tahu pn kewujudan Kellie's Castle.. aku ni tidaklah pandai untuk ceritakan sal sejarah.. Kellie's castle ni mmg bangunan bersejarah yg boleh kalian lawati.. serba sedikit ttg Kellie's Castle ini yg dipetik dari laman carian google
untuk lebih faham ttg sejarah bangunan ini sila dtg dan lihat sendiri..

ade org penah ckp, tmpt ni berhantu.. ade penjaga castle ini bgtau yg dia penah trserempak dgn anak prempuan Uncle Smith ni kt tingkap istana ni.. pstu ade kejadian ttg membunuh diri dgn terjun dr tgkat atas castle ini.. tidak pasti dongeng atau realiti..

sila layan gambar untuk gambaran yg lebih jelas ttg keseronokan bergambar di sini..
(byk nye word gambar)
*wat photoshot utk wedding pun cm menarik gak*


berdasarkan ketinggian pada masa ini

geng kereta kami..WPQ

kami jejak sampai ke tingkat ats bangunan ini dan lebih tepat lg sampai la ke atas bumbung.. 
yer.. kami boleh memijak bumbung ini sesuka hati kami.. peringatan; hanya kepada mereka yg tidak gayat dan berani berada di ats ini.. nmpk mcam tidak tinggi, tp bila berada di atas sane, bikin wa gayat o.o
baru tersedar yg aku pn gayat jg sbnrnye~

orang gayat hanya duduk di tepi tangga.. tidak berani ke tengah
mencelah selagi boleh
tengok dye ini. amalkan kaedah selamat utk memerhati keadaan atas tanah dr ats bumbung
ini bukan scandal tp sekadar kawan sekelas
dia ini tidak gayat, hanya suke berposing kt tangga
o.o.. spe nak buat aksi loncat2, dipersilakan
tangga menuju tingkat paling atas

kan dah cakap, tmpt ini mmg lawa untuk berphotoshot

erk

dah semua.. balik balik ke rumah bakal mak mertua


destinasi keempat
selepas selesai sesi bergambar mesra nan indah di kellie's castle, kami meneruskan perjalanan kami ke sri iskandar untuk melawat UTP Tronoh, UiTM Sri Iskandar dan Masjid baru Sri Iskandar. uh.. dan tidak lupa juga ke Titi Gantung yg berhampiran di Bota, Perak..

tmpt2 di atas kami hanya singgah dgn melalui pintu gate besar kedua2 IPT tersebut.. hanya mmerhati dr luar shj.. ari makin senja~ jadi kami trus ke masjid Sri Iskandar yg baru siap dibina untuk solat jama'... sempat jg la lena untuk 10 mnit smbil menunggu depa2 selesai solat.. 11 org itu bukan sedikit untuk diuruskan.. hehe.. 

selesai beristirehat sebaik mungkin, kami meneruskan perjalanan ke Titi Gantung yg trletak bhampiran Bota, Perak.. untuk melawat bakal mak mertua kami.. erk hanya 8 calon dan salah seorang bakal trpilih.
kat cini kami dijemput oleh tuan rumah, Kerol utk beramah mesra brsama family dia dan disajikan dgn makanan malam yg lazat2.. 

Terima Kasih ye Kerol dan sekeluarga.. pesanan dari empunya rumah : kalo berjalan ke Pulau Pangkor tu jgn lupa singgah umah makcik ni.. leh la makcik sajikan ape patut.. heee =)  (memandai jerk aku ni)

dah selesai semua, bergerak balik ke Ipoh, kami punya homestay


next destination (click)

3 comments:

HiGHNeSS FiQ said...

uish.. update lagi..
bagos2.. smart ko edit..
hehehe~

bile tgk entry nie, byk btol tmpat yg kite g + gambar yg diambil!!
;)

HiGHNeSS FiQ said...
This comment has been removed by the author.
shiqin ghazali said...

@HiGHNeSS FiQ
iyer.. mmg byk kita bergambar... bru sedar heh? hee.. tp ko nye gmbr lg banyak r apit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...