..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

01 December 2010

.aku blogger.

aku blogger! so what??
*ganas nye tajuk*
BEN ASHAARI
penganjur : ben ashaari
kalo korunk nk join, leh click nama beliau di atas ini

:: soalan2 yg perlu d jawab ::

latar belakang blogger
nama fesbuk : shiqin ghazali | umo 22 thn | masih seorg pelajar di UiTM shah alam jurusan perakaunan | bakal menjadi senior student next year | baru je abes praktikal di RAC | hometown : seremban chill town | 4 adik beradik : sulong | sgt suke berjalan

apa pendapat anda tentang dunia blog
dunia belog makin brkembang.. ade je tiap ari blogger2 bru muncul dan strusnya cpt je popular.. hee =p
ade blogger yg mjadikan blog ntuk tmpt meluahkan perasaan die, personal, private, terbuka, open, wat lawak, cite sal artis, gosip2 hiburan, huh, mcm2 ar..
 ad jg ntuk urusan urus niaga atau bisnes, skg ni org smua akan *blog shop*, dh xder da bzir masa kt mall. tp msih gk bzir masa kt depan pc sbb sbuk online shopping.. erk.. *aku bukan cmtu* hee =p lebih baik g mall, shopping smbil lepak2 dgn kwn.. ade jgk teman ntuk brbicara.

sepanjang anda jadi blogger, apakah perkara +ve dan -ve yg anda penah alami?
hurm... negatif xder kowt.. cume x suke spam spam spam.. kasi delete! 
ade tak care supaya spam ni xmsuk dlm blog? virus ker? spe tau?
positive? dpt kenal rmai kawan alam maya.. belum jmpe lg.. ckup la kenal dlu dgn meneliti, membaca, meng'comment' entry2 mereka.. 

apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamor?
tidak sama sekali.. aku kenal dunia belog, 2 thun yg lepas.. diperkenalkan oleh kwn sekolah, tp skg die dh x hupdate2..  dulu x kenal ape itu nuffnang, ape itu geng blogger, dan jg cara nk edit HTML, skg pn masih x tau lg.. ape ntah itu smua.. masih naif.. sket demi sket, belajar dr pengalaman kerajinan brblogging.. 
tp jwpn aku ttp sama, bukan ntuk glamor.. ko tgk la sndri, dh 2 thun blogging pn, msih x smpai 100 follower.. hik3x.. belog ni hnya tmpt ntuk mengisi masa lapang,
hnye ntuk mencatatkan kenangan2 aku melalui hari2 yang sudah lepas.
dan satu benda yg pasti : blog adalah diari ntuk diingati masa akan dtg.. sbb blog tidak akan pupus sprti tulis diari dlm buku watsoever.

banggakah anda menjadi seorang blogger?
bangga ker? xtau ayat ape yg ssuai.. yg pntg mmg hepy jd blogger sbb x ramai yg ade blog mcm keramaian org ade fesbuk.. hee =p
skg smua nk ade fesbuk kan. trmasuk la ayah ibu aku sndri..
tp blog? x smua ade dan minat.


okeyh.. dh siap dah karangan campur2 bahasa ni.
harap dpt A sbb lebih 100 pth perkataan.. hik3x.

terima kasih sesape yg sudi membaca dr awal smpai akhir..

dr empunya belog mase kanak-kanak


23 comments:

FaraCuna said...

saye kasi B+

campoq2 bahasa!

haha

nuR izyan said...

dtg sini..
oh..gud!!
keep blogging :)

Hishyamuddin said...

yeahh!!blogger dri uitm..hehhe
ok, good luck tahu..

Hishyamuddin said...

yeahh!!blogger dri uitm..hehhe
ok, good luck tahu..follow u!!!

Azza Firza said...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

shiqin ghazali said...

@FaraCuna

haha.. naseb baik ko cekgu ntuk murid akan dtg..

shiqin ghazali said...

@nuR izyan

tengs.. tengs singgah belog ini~

Nur Mudrikah said...

wahh..bakal akauntan. terbaek!!!

hepi blogging..

sy pun anak sulung yg suka jalan2 jgak, sampai kdg2 mak pun bising..hihi

shiqin ghazali said...

@Hishyamuddin

haha.. gud luck to u too.. tengs coz following me~

waRDah @ QiQi said...

haruslah bangga dengan blog sendiri.. :D

keep it up!!

shiqin ghazali said...

@Azza Firza

hye.. tengs sudi singgah... sudah terjah~

shiqin ghazali said...

@Nur Mudrikah

ye kamo bakal cekgu.. pendidik anak bangsa!!!
hepy blogging too~

shiqin ghazali said...

@waRDah @ QiQi

haha.. okeyh!.. saya bangga~
tengs~

StrewberiManis =) said...

comel gila gambar tu
klasik woooo
ihikkkk :)

shiqin ghazali said...

@StrewberiManis =)

haha.. tengs~
aku pasti mse ko kecik pn, msti ko comel gk..
kanak2 kan sinonim dgn comel!

adrina sidek said...

wahh, kau pun dah join2 bende camni, hehe..

norshafinaz bt abd jalil said...

salam. nice blog :)stdy uitm yer. sy student politknik shah alam:) btw keep blogging yeah!

haniz said...

salam singgah from hanizeyecandy
http://haniz-eyecandy.blogspot.com

shiqin ghazali said...

@adrina sidek

bru nk berjinak2~ haha..

shiqin ghazali said...

@norshafinaz bt abd jalil

tengs sudi singgah~ keep blogging too~

shiqin ghazali said...

@haniz

tengs singgah...

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

bnyk tol segmen ben nie..
tpi x penah join !
hu!

shiqin ghazali said...

knpe x penah join cik hafizah?? tp sy pn bru 1st tyme join~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...