..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

28 December 2010

oh UiTM di hatiku..

my class schedule
for Part 8 - my super senior year-
Fakulti Perakaunan, UiTM Shah Alam

 AC - Accountancy
220 - Bachelor Degree
AC220 - code program
8 - Part/Semester (final year)
M - class M (start dari kelas A-Q)

:::code subject:::

 tau tak kire CGPA/GPA??? kalo tak tahu, g belajar sendiri yer..

untuk makluman..
sekarang ini.. aku dlm keadaan yg pasrah, kecewa, hanya menerima suratan takdir dan terpaksa..
hurghh... dari hari rabu yg lepas, 22 Dec 2010.
sbb menerima berita yang tidak menyenangkan dan wat aku rase mcm ooo.oh.. urghh.. erkk... hurghhh.. seyes mud x betul masa tuh..
curik dari rahim nye status~
meh cini nak menerangkan ape yg dia maksudkan kt status dia tuh..

mase sem4, kna tukar kelas, bgi laluan kt budak fast track - yer.. x pasal2 kena pindah masuk 4M dari kelas asal 3A.. sbb student fast track dh ambik class dari A-C..

mase sem5, kena tukar kelas lagi, bagi laluan kt budak intersesi - ye, memula nk masuk 5M balik, tp pindah ke 5J dan terus berpecah dgn classmate lama~ mase ni dh start renggang, tp cool lg sbb dpt kenal dgn orang lain..

masa masuk sem8, lg best sbb kena tukar subjek pilihan, utk bg laluan kt "1st come 1st serve"
tak sangka dah banyak kali terkorban - HAHA.. cam hari raya Korban plak kan..
- tak nak la buat benda yg tak minat kan..
- ni yg aku x suke ni..  dlm byk2 list elektif yg ditawarkan dr pihak fakulti seperti berikut:
- hanya 3 yg tinggal (tanda kaler biru).. lagi 4 dah dibubarkan dan dh xder r (pangkah kaler merah)

- dan aku mmg la sgt2 naaaak kan elektif/sbjek pilihan aku tu FIN630 atau FIN610.. sbb bak kate senior, mmg sng2 giler r nk score..  tp aku x pasti knp ketua program bubarkan class tu.. ni dah bukan kate pilihan dah ni.. kes dh terpaksa ambik dah ni.. 

- pastu ketiga2 sbjek elektif tu dh ditetapkan class.. class A-F ntuk AUD, class G-L ntuk PSA, class M-Q ntuk FAR.. subjek2 wajib yang lain masuk kelas sedia ada.. kan ke menyusahkan orang tu ntuk menukar class balik?? dgn clash dgn jadual sbjek lain lgi.. dgn ramai org xtau pasal ni lg, sbb hnya tersebar dlm facebook jer.. org yg xder facebook tu cmne plak? kelam kabut jadinya

- satu lagi subjek pilihan yg paling howt - AUD571.. aku pn x tau knpe ramai pilih elektif ni.. diorg ni xtau ke yg sbjek ni, soklan2 die unexpected?? bak kate senior, menyesal nnti pilih AUD, walaupn nmpk cm senang je kan.. senior tu senang2 je score setakat B.. yg mbik FIN mmg sgt2 la ramai score.. bukan ke sbjek pilihan ini membantu kita menaikkan GPA/CGPA.. bukan ker?? asal aku rase terbeban plak ni.. 
urghhh.. punah harapan aku nk elektif FIN~ 

uitss.. sabar sabar rileks rileks.. kita kena menerima kenyataan.. mungkin ada hikmahnya.. 
fikiran kena sentiasa fikir +ve... kalo tak, merana tak sudah lah nmpk nye kan..

huhu.. jadi kesimpulannye..
aku terpaksa dgn pasrah nye mbik elektif Internal Auditing.. sbb kate yg paling howt orang nak kan..
xkan nk mbik PSA kot? dh la PSA yg dulu, aku x score, lg byk fact..
kalo International Acctg tu pn.. urm.. ok lg larh dr PSA tu.. erk..

sila menerima dgn tabahnye~ ameenn...

jumpe kalian/rerakan uitm, next year a.k.a next week!!!

20 comments:

Cik Yan said...

eh, x sangka kita sama batch rupanya..

cik yan klas 8D..=)

ayulunera said...

same la jadual kite eqin..hari2 pon ade kelas 8.30
Tu la...aud memg hot..ngapain eik..anyone..?? hee

shiqin ghazali said...

@Cik Yan

..erk.. hye Cik Yan.. rase nye bru nk berkenalan ni.. hhee..
hye hye.. jmpe next week!

shiqin ghazali said...

@ayulunera

hah.. dh settle ke jadual yg clash tuh?? huuh..
aku pn x tau larh asl terlebih howt sgt... mgkin senior2 kate senang, tp soklan je unexpected

Cik Suheela said...

hai..kita pon kls sama ngn cik yan 8D weeehehehe :D

Anonymous said...

uitm camni la..ckp je lbih nk tlg melayu konon2 last2 camni je..sampai bila nk berubah ntah lah

StrewberiManis =) said...

Ekin, senior N kata, FIN dibubarkan bermula sem kita sebab paper tu dari paper fac bisnes
memang KP cakap awal2 dengan senior N masa last sem(masa tu kita sem 6)

masa reg dah open, n pulun amek risk mgt, sebab senior pon kata senang nak skor
memang la elektif kita pilih yang tak heavy kan, atleast membantu naikan CGPA
gile hape nak amek heavy2 ;p
pulak tu, 1 cls open 10org aje, lagi la kalut nak reg risk mgt
tup2 dah bubar
rasa macam mengong aje bila ingt balik dok kelam kabut nak reg risk mgt HAHAHHAHA

& now n amek internal odit
no optionnnn
huhu :(


*ehhh panjang gile komen ni ;p

shiqin ghazali said...

@Cik Suheela

ooo.. asl x penah perasan ye sblm ni?? huhu... student a/c mmg selalu rmai~

shiqin ghazali said...

@Anonymous

ooo.. terima kasih sbb memberikan pndgn anda~

Anonymous said...

JOM Amik PSA ramai2..

sori la,sy xde belog
-dinie-

shiqin ghazali said...

@StrewberiManis =)

mmg pnjg komen ko ni.. tp membantu aku mengungkai misteri.. hahax...
tengs for the info N..

haha.. kamu pn no option gk kan.. mbik je la ape yg terhidang dpn mata..

shiqin ghazali said...

@Anonymous

hahaa.. mne pegi belog lame ko??

Mohd Nor Quiyyum said...

uniten menjana profesional!

Fxysche Nas said...

samela..byk subjek da penohhh..uwaaa

harap2 ley rgster manual.. =D

My MiRa said...

wah mira pown budak accounting ...tapi uum...dh last sem dh...hurm...accounting sgt susah bagi mira....huhu tapi terpaksa lah temouh jugak kan :)

shiqin ghazali said...

@Mohd Nor Quiyyum

warh.. dh masuk uniten, dh lupe asl usul uitm heh~

shiqin ghazali said...

@Fxysche Nas

eyh.. kamu uitm jgk ker?

shiqin ghazali said...

@My MiRa

haha.. dah last sem kan..
dah abes dh pn.. hampir sikit lg nk grad~
berjaya tu abeskan degree.. congratz~

My MiRa said...

aah praktikal..tapi mirra praktikal kat company abg mira...hehehehehe....so relax la ciket.boleh relax kat rumah selalu...lalallaa......:)

Fyzal said...

accountancy course 4 tahun ek? jom la kita sama-sama masuk balik ke uitm Shah Alam next week :)

memamg di hati pun.. hehehe.

Jom Join Contest Kenangan Termanis dan Terpahit

AFF Suzuki Cup: Final Kedua Malaysia v Indonesia - Siapa Bakal Juara?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...