..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

20 December 2010

destinasi percutian geng KBX, WPQ dan WUJ

bersama dengan geng KBX, WPQ, WUJ
trip ke perak dan penang
mereka : eqin - cik - dinie - kerol - wani - zati - shark - ija - liza - maira - dayah
pada : 14 dec - 18 dec 2010

destinasi pertama
Felda Residence Hot Springs, Sungai Klah, Sungkai, Perak
14 dec 2010, selasa
laman web : felda atau malaysia (sila click)
bayaran masuk : RM10/adult
how to get there? tgk la sndiri kt lmn web die..


bergerak dr key el pada jam 1030 am dan smpai ke destinasi pada jam 1pm setelah siap makan tengah hari dan menjemput mereka situ sana sini dan melalui jalan dalam bukan highway. uhu.. 
pada mula nya kami dr geng WPQ - aku, cik, dinie dan kerol tidak menjangkakan yg kami akn pergi ke hot springs... kami hnya diberitahu akan pergi ke sg.klah.. menjangkakan akan terjun ke sungai la kan dan bukan ke kolam.  tp sangkaan kami meleset sama sekali.. 
itu la dia naseb nya jika tidak google dulu sebelum pergi bercuti.. 

menarik di cni : akan melalui felda trolak dan terdapat homestay di sni dan sgt sesuai bagi mereka yg teringin nak wat camping atau seminar d cni.. 
dan jangan lupa membawa telur ayam yg mentah utk direbus di dlm kolam yg sgt panas. uh.. tp naseb nya tidak myebelahi kami sbb kami trlupa ttg itu..
1. big hot spring pool
2. big pool
3. private jakuzi
4. aktiviti merebus telur
5. water reflexology
and many more



suhu panas dalam kolam : 35-38 °C


--------------------------
kami meneruskan destinasi kami bermalam di homestay area ipoh..
sbb bilangan perempuan yg ramai seramai 8 org, elok la memilih homestay - rumah teres.
lokasi : area taman meru (aku pn tidak pasti)
boleh google untuk maklumat lanjut..
homestay lg jimat jika pergi secara brkumpulan - sharing is caring
tidak perlu duduk hotel yg mahal2 sbb kita hanya bermalam shj kan.. 
banyak lagi destinasi percutian yg boleh singgah dr duduk terperap dlm bilik..
---------------------------------

destinasi kedua
Gua Tempurung, Gopeng, Perak.
15 dec 2010 ; rabu
laman web : GUA dan malaysia (sila klik)
package : Grand Tour RM 22 /adult
duration - 3.5 hours

jangan lupa membawa : sports shoes, torchlight, drinking water, clothes to change and of course camera!

sebelum memasuki gua. semuanya masih elok dan lawa lagi..
diingatkan supaya, sesiapa yg teringin ke sini, jage la stamina anda..
wat la byk2 senaman.. dan paling penting, breakfast pagi tu, makan la makanan berat.. nnti takut anda cpt letih dan pengsan.. 
rintangan yg sgt mencabar sebab anda perlu mendaki beratus2 anak tangga, menuruni tangga2 yg licin, mggelongsorkan diri anda ke bawah yg dipenuhi lumpur2 dan merangkak ke dalam air yg sejuk dan smpai la ada yg terhantuk kepala kt dinding gua.. uh..
ini hasil tangan yg boleh mmbuat mural kt dinding dh ni.. 
mereka yg mnjadi travel agent kami telah menuangkan air ke permukaan tanah untuk melicinkan pergerakan kami menuruni tebing berlumpur.. tidak ada tangga yg disediakan okeyh..


sesape rajin, leh tinggalkan jejak mereka di dinding2 gua tu..
ade yg aku jmpe kesan dari tahun 1995.. huhu.. 

ni baru halfway.. dapat menikmati cahaya dari matahari hanya sekejap

uits uits.. nak bagi nasihat sekejap..
sesape yg teringin datang ke cini jugak.. harap la anda memakai baju yg tidak mahal, seluar yg sudah lusuh, kasut yg stabil tetapi tidak mahal jugak.. yg branded2 tu tinggalkan je la kt rumah yer..

sebab nye.. trivia kesah menarik kami di sini
- ade seorang kawan kami telah membuang semua pakaian dr luar smpai la ke dalam sbb sudah ditutupi dgn lumpur selumpur2nya.. (bukan buang di cni.. tp buang kt umah larh)
- ade 2 orang kawan kami telah terputus kasut nya dari tapak nye.. lalu mereka telah membuang kasut2 mereka ke dlm tong sampah selepas keluar dr gua.
- ade la bbrp orang telah terhantuk kan kepala mereka ke dinding.. stamina korunk kena kuat yer..
- selepas selamat keluar dr gua, kami terasa nak masuk dlm kolam mandi terus. uh sbb kami dh lencun abes r.. tudung2 pn basah..
- sangat tidak puas hati dengan kualiti toilet nye.. thumbs down. tersumbat dan charge mahal!

cukup 11 orang ahli

geng mengikut plat kereta

next destination (click)
to be continue..

6 comments:

FaraCuna said...

wah,.sronoknya dia..

cuti-cuti malaysia :D

HiGHNeSS FiQ said...

wewitt..
mesti best kan..
hahahaah...

bagos2, update dgn jayanya..

shiqin ghazali said...

@FaraCuna

ko x pergi brcuti ke?

shiqin ghazali said...

@HiGHNeSS FiQ

HAHA.. poyo r ko shark.. pdahal nme ko pn trsenarai sekali kan..

yer.. pnat aku nk hupdate~

Amy Syaquena said...

As'salam..

wah mesti bestkan...

p/s: 1st time sampai di sini, amy follow blog nie & salam perkenalan ye..

shiqin ghazali said...

@Amy Syaquena

yerp. sgt best.. kenangan terindah cuti sem~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...