..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

07 January 2011

barang apa patut bawa ke asrama??

buat pertama kali nya
barang2 aku ke asrama/kolej pada tahun ini adalah yang paling SEDIKIT
hah~ 
tahniah ntuk diri sendiri...
sikit ke banyak? bg aku sbg perempuan yg suka bawa brg byk kan, ni mmg sikit r
sbb xder penyapu, iron, kettle, baldi, tong smpah, hanger, tikar dll~ HAHA
yang ada hanyalah - laptop, telekung, beg tarik ade baju, buku2 dr senior, bantal, selimut dan tu jerk..
sbb seminggu pertama di shah alam, aku menumpang rumah kazen aku sblm rayuan kolej aku berjaya~

meh compare kan dgn adik aku
LELAKI okeyh~
 dan aku rase, kali ini pada Januari 2011, setelah bertahun2 ke asrama/kolej sejak tahun 2004
kali ini la paling paling paling banyak sekalo compare dgn aku sejak aku masuk hostel jugak dr tahun 2004

motif bawa barang banyak?
o.o.o.. aku dah silap r..
adik aku dah tak masuk kolej/asrama lagi r eyh..
die kan LELAKI.. jadi kena la jadi lelaki yang sejati kan..
jadi.. bagi la yg perempuan masuk asrama lark..
biar depa semua menyewa kt rumah sewa kan..
selepas disusun dgn kemas nye, trhasil la gambar di bawah
 ambik ko.. 2 biji bantal die kebas.. bantal purple kecik tu kepunyaan kereta~
pastu ade tong sampah... motip? depa kan duk rumah sewa, biar la rumah tu bersih cket kan.. nnti aku wat spot check.
pastu barang die, kotak yg berisi buku last sem, ade gak bekal nasi dr rumah, ade gk helmet, laptop pasti tidak lupa di bawa, ade juga toto ntuk sesi tido dgn nyenyak.. nak beli tilam kan, tp biar la die beli sndri..
huhu dan banyak lagi..

patutnye kami separate..
kasi la can kt die bawa moto kan.. dan aku ayah ibu kasi la can bawa kete kan..
baik ni p menghantar die.. aku pn balik kolej, g sndiri taw.. huh tak aci~ sape nak angkat brg aku? huh
 
ape motip ibu aku berdiri kt luar kete ni??
huh.. tu anak bujang die lg sorunk tepon.. mnta ikhsan rm50 pass kt maybank die..
cess ko.. sesuka hati je mnta duit kt ibu.. ptutnye ko la hulurkan kt ibu~ uh..

dan sbnrnye anak die lg sorunk a.k.a adik aku ni bawa moto sendiri.. pastu kan die dh melambatkan masa aku nk balik s.alam taw.. sbb kan moto die tetibe la plak pancit atau leh kata tayar bocor.. huh.. ko mmg suke melambatkan masa aku kan..
 sian moto die tuh kena tido kt bawah bumbung kedai berselimutkan awan sejuk malam yg pekat tanpa ujan..
nnti esok tuan ko akan dtg mbik balik yer.. 
tggu je situ

 dan lagi satu yg dengki dgn aku ni..
tu hah.. berderetan kereta menunggu nk turun dr bukit putus..
mase ni kan ari ahad, 2 jan 2011
mase ni jg org rmai berpusu2 menghantar anak2 beliau ke asrama/hostel/kolej kan..
pastu time ni pn mmg waktu puncak r.. pada jam 6 ptg~ so smpai ke pekan kuala pilah la sesak~
eyh silap.. dr pekan kuala pilah ke LEKAS r banyak kete ni. 
JAMMED!!

 ni dah smpai umah mereka pd jam 615 ptg
 agak besar gak.. corner lot.. mungkin boleh bercucuk tanam kalo depa rajin~
bilik adik aku pn besar.. tu tujuan bawa tikar sbb mereka masih belum sempat atau mampu mmbeli tikar getah.. ops....mereka mampu ar eh~


petang anta adik aku ke kuala pilah, malam plak menghantar diri sendiri ke shah alam
jadi kan.. mase gegas balik ke seremban tu kan, dh kul630 tau.. bukan ke jammed! agak nye smpai seremban ntah kul bpe ntah r kan..
jadi ayah aku mbik tindakan drastik!
dr umah sewa die tuh, kitarunk lalu jalan lain ke seremban melalui kuala klawang..
bukan je jauh?? aku ternampak kt signboard die tulis 70km!!!! heh.. jauh giler ke seremban!! pukul bape aku nk balik shah alam ni? huh. barang tak kemas lg kowt~
dah janji dgn kawan kul8 gerak~ huh..

punya la kan nk elak trafic jammed.. yeahh.. akhirnya mmg berjaya habis r~
mmg ke kuala klawang xder kete.. laju r ayah aku bawa~
akhirnya jugak aku gerak ke s.alam kul9~ haha.. gile lambat~
ngantok haku.. tp nasib baik ade peneman~
tengs yer ntuk peneman aku tuh.. hehee =)


7 comments:

mud said...

haha,,,kalo duk kolej mmg dia dah sediakan byk kemudahan, tue yg blh bawak brg sikit,,,

shiqin ghazali said...

hazwan a.k.a mud : hah.. tp aku tetap bwa byk brang... tp kali ni nmpknye kena bwa ckit jer r.. x larat nk naik tangga smpai 4 tgkt tiap ari~

Anonymous said...

same2 yerk..^_^
tetber jer..haha

nana said...

same2 yerk..^_^
lg skali mencapub..

shiqin ghazali said...

@nana

hahaa.... yer.. tu la die yg jadi peneman aku.. NANA.. tengs~

MyZone~theUn4given said...

bukit putus??banyak hantu x kat situ??hihihi

shiqin ghazali said...

@MyZone~theUn4given

hahaa.. tidak tahu la.. harap tak~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...