..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

06 September 2011

geng *GRAND* raya Terendakianz

3 September 2011 | 5 syawal | Sabtu | Melaka, Malaysia

2009 : done with konvoi raya.. check this entry - Raya '09
2010 : konvoi lg dgn depa.. superb terbaik. smpai ke Shah Alam gitu.. chekidout this entry lak - Raya '10
2011 : hah.. silalah baca di bawah..

assalammualaikum...

masa berbuka puasa dengan geng sayangs, perkara konvoi ni telah pun dibangkitkan..
pikir punye pikir, set date 3 sept ntuk konvoi raya..
kali ini bertekad nak turun melaka plak.. dah 2 thun wat kt area n.sembilan je k.. nnti org melaka merajuk plak.. hihi

tapi kami meminta maaf kpd kengkawan yang lain.. sbb bukan semua kemahuan kita boleh ikut.. minta maaf sbb memilih tarikh yang korang tak dapat ikut serta.. maafkan kami..
kali ini agak awal kami wat jejalan raya.. sbb banyak lagi komitmen lain pada hari2 seterusnya.. cthnye macam wedding ceremony, open house, yg bekerja, yang masih study, dan lain2 lagi..
tp kalo nak diikutkan, ramai jg membe2 yg dlm facebook tu pun wat konvoi raya pada minggu pertama..

agak panjang mukadimah ni..

kami kengkawan Terendakianz, batch SPM 2005;
siapa kata, walaupun kwn2 tu kite tak rapat atau tak boleh masuk atau tak ngam atau tak penah berborak atau tak penah kamceng, kite tak boleh pegi beraye ke rumah die?
bukan ke ziarah itu digalakkan??
bila lagi nak jumpa kan.. lagi2 kita pernah bersekolah sama, dan hanya 124 orang je dalam 1 batch, berkongsi tempat balajar yang sama, kelas yang sama, homeroom yang sama, blok yang sama, surau yang sama, dewan makan yang sama, cikgu yang sama.. tak salah saling ziarah menziarahi..
terima kasih kengkawan yang sudi jemput kami datang umah mereka.. BIG SMILE =D

dari seremban, hanya berenam.. agak lambat sampai atas sbb2 tertentu..
 
from left (name as facebook)
- Wardah Jamil | Farhana Ishak | ColdFusion Unix (Zulhilmi Idris) | She-Can Si | Farid Olan -

rumah pertama : Akmal Izhar @Gadek
tak susah nk ke rumah nya sbb mempunyai direction yg sgt2 membantu dan co-driver yang sgt2 cekap..
amal adalah antara geng sayangs, masih menyewa di Seremban walaupun dah ade rumah sendiri (family) kt melaka.. dan bakal bertunang tak lama lagi..  sudah keje die yer.. course IT dlu..

rumah kedua : Syed Ameerul Shafique @PayaRumput 
unexpected.. ade orang tu berkobar2 nak jugak pegi umah Pakcik syed ni hah.. hah.. sampai gak akhirnya kan..  Syed ni tgh tggu panggilan masuk keje je la yer.. tggu scholar die panggil.. bakal isterinya mesti ade Sharifah.. permintaan orang tua.. dah jmpe da pun..  umur die muda setahun dr kami2 ni hah..

next : Shyikin Agil or Pen @Bukit Beruang
satu lagi geng berkongsi nama dgn sy.. Shikin jg namenyer...  skg brkerja kt Taman Rama-rama, melaka.. die kata leh dapat masuk free nnti.. 
kt umah die makan mee goreng dimasak sendiri.. kaw2 pedas o.o..
dh la sy tak tahan pedas.. mkn cikit je la nmpknyer...
tgk la depa ni makan.. bersemangat ni.. bertambah-tambah

rumah ke4 : Marina @Ayer Keroh
actually umah Marina kt area2 Jasin sane.. jauh tu kot.. jd die suruh dtg kt umah makcik die jerk.. so ke situ la kami berada.. sudah kije ni juga.. tapi tak ingat plak keje ape... aderh.. ni kawan baik She-can Si dan Shyikin.. ni tak lama lagi nk nikah dah ni..
Marina in pink ~

rumah ke5 : Hafiz Acho @Merlimau
Acho a.k.a macho.. wahaha.. ade orang tu excited jg nk g umah Acho.. (yg berbju biru itu)
die masak sendiri kot Spaghetti.. skg dh keje ke eh? lupe da.. kt area KL sane..
dulu student UKMKL~

last rumah : Diea Nadia @Merlimau
waaa die ni sgguh lama tak jumpe since last day SPM.. bukan geng aku jg tapi kawan-kawan 1 batch.. sungguh comel die ni.. ade twins sebiji muka.. mmg susah nk beza..
sedang mencari pekerjaan~


pic atas ini :- kembar tiga SHIKIN mase SPM 2005
yang kiri : Noor Asyikin Bt Ibrahim
yang atas : Norashyikin Bt Zainudin
yang kanan : Siti Nurashiqin Bt Ghazali
semua nye bambam.. hee~


tengs to Syed, Nor, Zul - be a temporary driver..
tengs to Akmal, Syed, Pen, Marina, Acho, Diea - open ur house..
tengs to Farid - meng"apply"kan cuti dari bekerja..
tengs to Fana, S.i, Wakda - menghangatkan lagi konvoi ini..
tengs guys n girls.. - S.i, Wakda, Fana, Farid, Zul, Nor, Akmal, Syed, Pen, Marina, Acho, Diea for make my day full of happiness~

akhir kata from them  (credit to FB)

farhana ishak - just had an enjoyable & worth raya trip to Melaka...weheee~...thnx ols a.k.a geng convoy~She-can Si,Wardah Jamil, Shiqin Ghazali, Anor Tehah, ColdFusion Unix,Farid Olan, Akmal Izhar, Syed Ameerul Shafique, Hafiz Acho, Diea Nadia, Marina Mohamad, Pen...u hv really made my day...^_^
farid olan - to my friends from terendakianz - nice time hanging with you guys,especially at She-can Si house....and with that kuih raya t****...wahahhaha!
wardah jamil - the best day i ever had....thak you god..for blessing me and giving me all this people in my life..:)
syed ameerul shafique - out of sudden, mrsm friends came raya my house and tagged me along their trip! thanks alot ♥ love you all so much.
she-can s.i - nice day nice frens nice foods nice trip....muah muah muah....
anor tehah - I wish I can returned all my past times back; especially on Saturday , Sept 3rd. Really had a wonderful day with all of you, I truly am. ♥ ♥ ♥
entry dari belog WardahJamil - ThankYouAllah
btw, byk lagi rumah yang nak disinggah kt melaka ni
cth nye mcm Nor, Hamzi, Afiqah, Intan, Norin, Atiqah, Naim, Anwar, Deeb, Ikha, FarahDiana,  dll lagi.. tapi masa tidak mengizinkan.. melaka kecik, tapi rumah memasing jauh-jauh jugak~ hee~

*kthnkbye*

p/s : 10 Sept jemput datang ke rumah saya pulak yer..

1 comments:

KhaiRin said...

knape x singgah umah akk @ umbai??? ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...