..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

01 September 2010

rerakan @ayam penyet

~gmbr dr google~

pheeww~ aku gerak dr semban brsma dgn fazillah a.k.a ateh kul5.. lme gk la x jmpe ngan ateh ni wlaupn tmpt prtikal sblh mnyebelah.. waktu msuk kuar opis x sme dgn aku..
prjlanan yg mgambil msa sejam lebih xtrase lame dsbbkn brborak pnjg dgn ateh.. trase kehausan ler.. tahan lg..lg bbrp minit sjerk~

kn smlm aku dh post entry map ke wangsa walk..
wlaupn aku dh tgk maps, tp in real life, still lg sesat okeyh~
tp xder la sesat mne pn.. trsilap msuk simpang n then gerak je la ikut sedap hati.. kami x hot.. kami cool.. mmg suke explore2 jln neyh..
nseb baik jg aku mcm tau la cket2 jln kt wangsa maju tu... sbb penah b4 ni 2,3 kali jln ke sne myinggah umah membe aku yg ktrunk gelarkan aina meow...

smpai kt sne, cri park.. kul615 mnjelma kt dpn mereka smua.. mereka yg aku dh bkawan sejak msuk sem2 uitm atau tepatnye january 2008.. ade yg awal lg dr tu..

mereka yg sudi ade :---->>>
aina - atin - cik atiqah - remy - fajar - ecah MJ - fath - ihsan - aishah rus n her bf - ateh - aku
total = 12 org..

smbil mnunggu msuk waktu brbuka,kami brborak sakan la.. gile lame x jmpe kan.. ade la dlm 3 bulan lbh~ smua nye bkisar prtikal.. prtikal.. praktikal..
soklan2 feveret :--->>

1) ko keje kt ner?
2) keje ok tak? best tak??
3) elaun bper?
4) ko wat keje ape ?
5) nnti cuti raye bper ari?
6) rmai tak staff?
7) n so on...

pling best, bile kitarunk pakat2 nk kenakan sesape yg dpt elaun tggi dr kami.. hehe...
ksian aku tgk kt sorunk ni.. prtikal kt smwhere~ pstu dpt elaun tggi giler kot.. rm1k ok.. sgt x aci pd kami.. haha.. tp nk wat cmne kn.. dh rezeki mereka.. tiap bnda yg trjadi msti ade hikmahnyer..

cthnye.. bli ktrunk duk bising2, 3 bulan nye gaji pn x tntu lg dpt sama dgn kamu nye sebulan gaji.. hah~ pstu pndai plak die ni brblas kate.. terbaik r.. jwpn yg diberi ialah, itu lom tolak duit sewa umah lg dh 150, duit mkn sbulan dah 300, duit minyak kete motor lg, duit nk bg kt mak 100, kt ayah 100, nk dating lg la.. haha.. mmg trbaik la jwpn tuh! ok~ x leh lawan..
n then bile dh bcrita pasal scope2 keje yg kami wat, bru la ade hikmah nye... mcm kami yg prtikal kt audit firm x same scope keje yg prtikal kt tmpt slain audit firm..
klbihan yg ade cthnye mcm kite leh bljr byk benda :- co.sec , auditing, accounting, taxation n so on.. scope mereka yg di luar mgkin x mrgkumi smua tuh.. mgkin la.. aku x psti..
lain org lain carenye..

sesape yg nk bprtikal tu.. especially kt student accounting.. pilih la audit firm.. small firm pn xpe.. aslkn byk bljr.. lps tu ko leh tau bidang ape yg ko minat ntuk keje nnti.. ni bak kate senior dan lecturer aku..

pstu.. ntuk mereka yg dh kawin, prempuan la.. x digalakkan la keje kt audit firm.. bukan x boleh, boleh.. tp pndai2 la cri firm yg mjage kebajikan pekerjanye.. sbb keje kt audit firm sllu sgt blik mlm.. kang suami marah, spe nk tggung?? aku x nak..

okeyh da.. ckup dh mbebel~ haha..
byk plak bnda yg aku ckp kt cni..

sonok sgt smlm dpt jmpe mereka...
heee~


-gmbr akan di update kmdn- mnunggu fatirah upload dlm muka buku -



2 comments:

HiGHNeSS FiQ said...

giler r, RM1k per month.. dh mcm staff dh~ jeles2.. remy ke ihsan??

shiqin ghazali said...

rm1k tu remy ar.. prtikal kt kuwait finance~ cesh.. jeles~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...