..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

04 March 2011

SeoulGarden vs TuttiFrutti

memulakan perancangan dgn dialog yg sudah diedit~

me : killa, ko ade plan ape2 tak ari selasa ni?
killa : xder agik.. asal? (seyes, muke dye mmg bkin aku chuak nk bdepan.. grang nk mam..)
me : hee.. mmndangkan aku xder kete kn, n then xder spe nk ajak aku kuar pn, (ngan wat muke x malu ni).. jd killa... jom la ke mne2...
nana dan killa : HAHA.. aku dh agak da ko nk ckp per..
killa : nak g mner?
nana : g mkn korean food ar kt sunway..
killa : seoul Garden lagi? nak???
me : hoho... haruslah nak.. jom jom..

p/s : awat topik kite msti brkisar ttg makan or makanan??? makan jerk~ ptutla berisi! (aku la tuh..mereka dua ni maintain jerk).. mse dialog di atas di watakkan, pun kami semua tgh menjamu ABC kt seksyen2.. wink wink~

SEOUL GARDEN

nama dah cam kt korea dah.. tp jgn risau.. kami tetap di Malaysia tanah air terchinta..
fes tyme pegi adalah masa buka pose tahun lps, bole click tgk kt entry ini --> same age outing


kami bertiga - Nana, Killa and Shiqin
selasa - 1 mac 2011
seoul garden, OneUtama
student price - lunch weekdays- RM22.88 plus plus..
total = RM75.50 / 3pax
cincai2 kira, sorunk RM25..
mahal ke tak?
aku takder la rasa mahal pn..
sbb style dye buffet.. so kamu2 smua leh ambik sbyk mana yg kamu semua suke..
dan unlimited tyme.. duk la melepak kt sne 2, 3 jam..

 cara makan nye, ala2 steambot dan unique nye ade BBQ..
masa ni la nk mnunjukan kepakaran kamu semua mmasak ayam ke, daging ker, seafood ke.. ape2 la yg ade kt cni~

nak wat comparison sat... iklan sat..
kalo pegi Johnny pn, xder la murah sgt kan? tp steambot je la yg dpt..
kalo g Flamming pn.. sama gak.. steambot lg.. tp murah cket ar bnding dgn seoul garden..
pstu kalo g Secret Recipe.. harga nye pn leh kata mahal jgk la ntuk student cm aku ni..
sama jgk dgn kenny roggers.. (ini dari sudut harga)

kesimpulannye..aku rase berbaloi gk la makan kt cni..
sbb tu bile dh pegi, nak pegi lagi..

ntuk dessert - leh la wat ABC sendiri yer.. wat cendol pn booleh.. nk letak topping aiskwem pn boleh..
perbagai perasa kuah.. yg paling best- SG korean chili sauce
buffet - pelbagai - ayam, daging, seafood, sayur etc
laluan menuju ke dalam restoran


TIPS/Komen?
  • compare dgn outlet kat kerinchi dan kt OU ni, better lagi kt cni.. selesa dan tak ramai org..
  • harga lunch hanya dr kul 1130 pagi till 4 pm, dinner slps jam 4 ptg.. jd, ntuk kejimatan dtg la b4 tyme dinner dan weekdays.. 
  • sblm dtg, make sure kamu lapar ar.. dtg dgn org yg kuat makan.. 
  • dikenakan denda (bayar ar) bile ade makann yg tak abes.. jd.. no wasting food..
  • kamera adlh dilarang kt kwsn tmpt buffet tuh..jd sy curi gmbr kt google.. erk..
  • pstu kalo agk2 tmpt bkar tu dh kering, dh xder minyak, mnta je kt pkerja dye, suruh tukarkan..
  •  kamu smua pn leh pilih sup/kuah ntuk steambot tuh.. ade byk gk choice..
ade org kate, ni muke cool aku~ erk.. cool ker? hahax

next makan-makan

TUTTI FRUTTI
 dessert ar..bukan makan byk2 lagi..
ni slps berwindow shopping..

tutti frutti bukanla aiskrim..
asl tak aku dgr rmai kate ni aiskrim..
salah statement tu yer.. 
TuttiFrutti Frozen Yogurt

info terbaru dlm web dye..  new outlet will be opening soon at Seksyen7, Shah Alam
ker dah buka da?erk.. xtau~



bole pilih buah feveret anda ntuk topping~
topping lagi..
ni hasil nyer..
bila dah pilih smua feveret anda.. hanya tggl ntuk ditimbang~
total - RM18/3pax
10 gram = RM0.53
100 gram = RM5.30
yogurt bukan kah bagus ntuk kesihatan?lagi bagus dr aiskrim  kan?jadi, tidak mengapa kluarkan sikit duit ntuk kesihatan anda..eceh.. kalo bab makan, semua boleh~
sila la click laman web dye ntuk pengetahuan yg lebih momentum~

fesbuk page --- TuttiFruttiMalaysia
Produk Malaysia larh..harusla support..
dan anak syarikat NAZA Groups..
terbaik larh..


pastu ade plak pengumuman peserta mentor..
jadi dpt la usha2 artis kan.. ade erra, afdlin, noh, edry, sharifah aini, adam, spe ntah lgi..
smua tgh sbuk diwawancara oleh wartawan...

p/s : kita semua suka makan, bila kite stress.. kita tiga ni, stress dan penat bile dh abes jwb test.. 5 paper ntuk 3 ari berturut2.. pengsan~ 

4 comments:

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Hahahaha. sedap nampak makan kat seoul garden tu.. leh try pasni.. tapi tutti fruti terbaekk babe!

shiqin ghazali said...

fasheeha : yeah yeah.kamu smua leh try mkn pas ni yer...
yerpp... tuttifrutti mmg trbaik~

puteri ain said...

sedap ! OK i'm hungry *_*

Budak Debab said...

xpenah try tuti fruti itu lagi~~`

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...