..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

23 November 2010

karangan bergambar

pesanan : entry ini penuh dgn gmbr.. jdi berasa senang ntuk tidak baca karangan bergambar ni.. mgkin akn mmbuatkan laptop, notebook, pc, hp anda lmbt loading or ape2 je r..
harap di maafkan atas smua kesulitan

karangan ini tidak kena mengena dgn UPSR yg dh lepas, atau pn PMR yg sdg mnunggu keputusan ataupun SPM dan STPM yg sudah tiba..

hanya coretan kenangan terindah Shiqin Ghazali dan kengkawan sekolah~

perkenalkan dr kiri : faezah, annese dan shiqin (dulu grupe ni dpggil FASHINIS)
dr darjah 2, 1996 - 2010, kami masih berkawan baik.. 15 tahun dahh~
kami x pernah sama kelas, hnye skolah rendah jer brsama..
yg mbuatkan kami rapat = kami berjiran larh..
fae : skg di Unpad, Bandung
annese : skg di UMS,Sabah

clazmate darjah 6 arif
gmbr di ambik dr fesbuk adrina
mostly haku dh x baper egt kengkawan claz ni.. *sory*

teka r ni mse biler? dan.. cari haku kt mner??
sah2 ni mse skolah mnengah.. masih nerd keyh~
SMK Seri Ampangan - tingkatan 1 Angsana
ni murid2 aliran agama, jd akan nampak murid2 lelaki memakai songkok..
smpai bile mereka bertahan? kite tgk nnti

2 Angsana.. songkok masih di kepala~
tempat berdiri aku masih sama dgn tingkatan 1

huhuhu.. ape yg lain nye mase ni? smua dh besar2.. pstu songkok dh xder..
* form 3 *
credit to Are-da sbb menyediakan gmbr ini di muka buku..

mase awal form4, majlis anugerah untuk PMR 2003
haku dgn atiqah
ni masing2 dtg dr skolah yg brbeza
haku dr melaka, tiqah dr TTJ
dulu aku msih kurus, skg tak dah~

after 7 - 8 years..
reunion kecik2, jejalan raya dgn pakcik  & makcik angasana
boleh lihat entry ini


kanak2 meningkat naik...
form 4 di terendak
dari 23 org, hanya 10 org belajar subjek akaun
lagi 13 org belajar biology
tapi 23 org belajar add math, fizik, kimia
kenangan di terendak sgt banyak..
kami akan berebut class bile smpai sbjek akaun dan bio
student bio, diorg akan pergi ke lab, student akaun, akan duk tperap dlm class
kalo diorg xder cikgu masuk, diorg duk luar class je r.. hik3x.. cikgu akaun kitarunk cina, jd mmg akan sntiasa ade je r kt class, xpenah xder cikgu~

ni kenangan lama.. hahax.. xmau cite r..
gambar ni di ambil di dataran ayer keroh
English Camp - dan aku ter list dlm White Group - Victory -
yeay.. haku suke gmbr ni..

 my *homeroommate*
tu mak saya, miss nina.. skg ni die dh keje kt bgunan MARA, key el.
yg lelain masih lg contact..
abg, kakak, adik homeroom tersayang =)

nampak tu baju kaler kuning?? tu team rumah sukan tuh..
kami juara..
Kuning = Mansur Syah..
5 tahun berturut2, dari 2001 - 2005, rumah Mansur Juara..
*lagu rumah Mansur cmner? lupe r heh*

dulu bas skolah buruk~ *kutuk plak* sowiey~
skg dh lawa dah.. x sempat nk naik~
ni mase nk pegi dinner kt ikan bakar, duyong, melaka~
dgn rerakan 5B3, clazmate

ni lepas trial spm kowt.. x hengat larh..
jejaka howt depan tu, syakirin nme nye..die mmg terhangat seketika waktu itu..

ni larh die student perempuan akaun.. hanya ber 6
belakang dari kiri : shiqin, syara, alin, tira
depan dr kiri : fyrot, teha

ni peneman murid perempuan kt hostel larh..
korunk jgn marah dgn beruk ni..
beruk ni suka teman/skodeng kitarunk kt bilik.. HAHA
huish.. byk giler kenangan dgn beruk ni..
nk cite kt cni, mcm x ckup space jer r..

tp paling digemari nye:
- ceroboh bilik kami -korek2 locker cri makanan - tinggalkan jejak kt atas katil - menyepahkan koridor blok kami.. penat la lps kelas kna mnyental smua kekotoran itu~ 
at least aku ade kenangan dgn beruk.. korunk ade tak?? hee =p

erk.. teka mne hp haku? dr form4 bwa masuk barang haram kt skolah..
dlm byk2 spot check, x penah pn aku terkantoi.. *bangga skjp*
hoho.. tipu jerk.. kt blok aku kurang ade spot check.. bile ade jerk, pandai2 la sorok~
HP aku yg belah kiri tu~
kalo ari sabtu ahad bru la sbuk ber msej dgn scandal waktu itu~ seronok~
lagi2 mase SPM, xder junior, xder warden nk pantau~
siap bawa toaster lg breakfast sewaktu SPM~
kenangan sekolah asrama mmg best~


selepas kanak2 meningkat naik ..........
terjadi nye gmbr di atas dan juga di bawah.
pose depan cermin mmg wajib~
ni geng cayunkz @seremban chill town

reunion berbuka puasa di Pantai Dalam Sept 2009
selepas 4 tahun, SPM 2005
masing2 sudah matang keyh~
umur waktu ini, 21 tahun~
ni event yg paling ramai disertai oleh ex-Terendak SPM 2005 selepas Jubli Perak~

paling latest kami jumpa, konvoi raya 2010
tak ramai mne pon.. tp ade la sejumlah 10 to 20 org


berjinak di alam remaja .....
di UiTM Shah Alam
masih setia dengan perkataan *akaun*

*eyh jap.. gmbr mase kt matrik x der ar*
sory sory.. nnti aku hupdate kemudian~





masa presentation ETR, Sept 2008
dari kiri : yana, Nik-kun, gloria, fajar dan me


trip ke bukit cerakah dgn teman sekelas..
event selepas penat menelaah.. May 2009


gambar masih dlm proses mencari.. nnti aku hupdate lagieyh~


6 comments:

nurul iman said...

:) best kan bile ingat balik kenangan manis sume? u, uitm shah alam eh? i pun uitm jgk tp uitm perak.

StrewberiManis =) said...

kin, sumpah comel gile muka kamu masa zaman sekolah
eiiiiii comel la :)


btw, bestkan bila ingat zaman lampau
ingat jela buleh kan
nak undur balik ke zaman tu, xmungkin la kan :D

shiqin ghazali said...

@nurul iman

tengs sbb follow.. dh follow ur belog dah~ belog kamu cantik jg larh~

kenangan sekolah mmg best ntuk di igt balik~
uitm perak mbik course aper?

shiqin ghazali said...

@StrewberiManis =)

haha... segan r weyh~
zmn skolah, zmn x matang lagieyh~
yer.. mmg betul.. egt melalui gmbar dgn memory je yg boleh..
kalo leh undur, mmg nk undur balik~
heee =p

hiro said...

ouch..muka suci.

shiqin ghazali said...

@hiro

hhaha. harus la.. nnti xde spe nk ngorat lark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...