..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

27 November 2010

awal pagi di UiTM

xder la awal sgt pown..
bertarikh : 25 Nov 2010 (ari kamis - haku x keje r)
pada masa : 845 a.m (kalo kt opis, tgh breakfast neyh)
tempat : sekitar, pusing2, tawaf uitm s.alam

pagi bgun dr tido, baru tpikir.. ari ni konvo kt uitm.. msti ramai org.. parah ni nk cari park..
sampai uitm ikut pntu belakang.. perghhh... windu giler kt uitm.. sudah dkt 6  bulan plus2 x jejak uitm.. windu.. 

lalu depan mawar, melati - okeyh.. banyak bas uitm.. paling jelas aku nmpak bas dr kedah park kt depan melati, dr uitm lain2 pn ade.. x egt larh.. konvo kali ni dibuat serentak kt 4 uitm.
lalu lagi dpr fact engin, kete xder la penuh sgt.. kt cni masih x nmpk ape2 prubahan selepas 6 bulan x jejak..

naik lg bukit, menuju ke jalan ke bukit tonggek tuh.. lalu dpn pusat islam.. heaven.. xder kete pown! mne pegi smua org ntah.. tpikir, nk park mne neyh?? keyh belasah naik parking brtingkat.. slumber je lalu dpn pak dan mak guard.. moto xder langsung park kt tmpt moto tuh.. smua moto brsepah kt dgn dewan budiman.. tapi parking kereta penuh giler... smpai double triple park.. 

sila lihat gmbr di bwah..

 itu kete myvi, mak aku pnye, aku pnjm jerk.. tgk r, dh lme x park kt cni.. rase kekok cket bile lalu celah2 sempit.. aku x risau psal guard nk saman ke hape.. org lain buat je, so slumber r~

 kt tgkt paling atas lg r.. kt belah cni dah double park, kt belah sane pn nk double park.. uh.. cmno tak org nk kuar kete.. gambaran ni mmg dh biasa nmpk kt uitm.. parking is limited..
sbb tu ko duk kolej, jgn hrap nk bwa kete.. 

naik menara saas.. xnmpk org rmai lg.. pstu lalu je laluan ke PTAR, dpn dataran menara SAAS, bru la nmpk rmai org.. 
owhhh... Agong bru nak rasmikan Konvo Uitm neyh..
teruja r nk tgk.. hehee.. x sbar nak konvo~
cepat2 larh masa berlalu..

 barisan lecture2 uitm g sedang menunggu utk bersalam dgn Agong..
 Agong dah smpai bserta Permaisuri nya..
 sesi berkawad sudah selesai.. mereka nk kuar baris lak tuh..

tujuan haku singgah uitm?
 - singgah bangunan Budisiswa, bahagian HEP
ntuk mgambil borang di bawah
1. Borang permohonan/rayuan kemudahan kolej kediaman

 2. Tuntutan Elaun Latihan Amali - JPA
huhu~ aku bukan la tajaan JPA.. tp aku mbantu kawan2 aku yg JPA ntuk mgambil borang ni.. 
mereka kan praktikal.. jd diorg boleh claim kt JPA sbyk RM900 kalo jrak uitm ke tmpt praktikal >25km.
HUH.. heaven nye.. ni kna mnta diorg belanja neyh..
baik tak haku mbik kan ntuk korunk? hee =p

ari jumaat aku cuti gak.. jdi pagi tu aku bkerja di rumah..
scan 2 borang neyh.. dh upload gmbr ke fesbuk.. sesape yg nak salinan tu, leh la bgi email die kt aku.. 
semua yg ckp thanks tuh, aku ucapkan "ur welcome"/ sesame kasih..
xlarat nk ucap kt fesbuk.. kang memenuhkan notification je kan..
*aku rase cm mnjual brang jer r* 
tp versi tiada urusan niaga berkenaan duit..




dah kate konvo, jd byk la booth2 yg jual bunga..
hurm.. nnti kwan aku grad 2/12 dan 5/12 dan 6/12, aku x sure la dpt jenguk korunk ke tidak..
urm.. aku cuba usahakan yer.. =)

setakat siri jelajah aku ke uitm.. ade jgk perubahan2 yg aku nmpk dr mata kasar ni..
1. surau perempuan kt bgunan budisiswa telah dipindahkan ke tmpt lain.. tidak jauh dr citu, hanya dekat2 citu jgk r.. tmpt surau lama tu dijadikan tmpt kebudayaan
2. kedai buku yg jual paper tu tak ade lg kt tmpt lama dan di tukar kt depan PTAR1
3. surau lelaki dibesarkan dan diletakkan kt sebelah laluan dkt dgn Affin Bank.
4. pusat islam dh siap yer.. dh xder solat jumaat kt mawar atau kompleks sukan
5. aku x lalu dpn perindu.. jd x tau ape progress bangunan yg sedang di bina kt dgn perindu tuh..

6 comments:

StrewberiManis =) said...

kin, rindunyaaaaaaa dekat uitm
baru 6bulan training dah rindu2
belum 6 taon meninggalkan UiTM
ohh betullah "UiTM DIHATIKU" :)


laaa p uitm amek form tu ke
jadinya kamu la yang upload dekat fb eh?
sebab jumaat baru ni tbe2 dekat office ade orang kecoh2 kata ade org upload 2 form tu dekat Fb


"Baik gile la org tu. siap tolong uploadkan"

tapi N xtau plak tu ekin.
dah baca entry ni baru tau
if tau awal, masa dorang kecoh2,
n dah jerit siap2

"ITU KAWAN AKU LAHHHHHHH " :D

Mohd Nor Quiyyum said...

usaha takwa mulia!

HiGHNeSS FiQ said...

yeah..
UiTM mmg byk berubah..
kalo ko try masuk tgkat 8, kls mmg totally berubah r..
semua dah airc0nd~
surau lelaki yg dulu a.k.a. surau OM, dh jd surau pmpn..

bgnn konvensyen kebudayaan(dkt perindu) tu pun mcm nak siap gak r.. bleh je nmpak dr federal..
ak rse kte sempat nak konvo kt ctu~ ;)

shiqin ghazali said...

@StrewberiManis =)

pnjg nye komen ko... Hehe..
HAHA.. xperlu jerit2 la N..
mmg dh rncg lama dh nk g s.alam, pstu fatirah egt kan kite tlg mbik kan borang tu kt HEP.. tu rajin kn diri..

hoho... tp N xleh claim la kan? dh tmpt praktikal dkt dgn uitm.. hik3x.. moh mnta org lain blnje

shiqin ghazali said...

@Mohd Nor Quiyyum

huhu... ko egt lg tak lagu uitm uh?? nynyi smpai abes~

shiqin ghazali said...

@HiGHNeSS FiQ

huhuh.. x smpt nk naik atas weyh.. aku sggh cafe jerk.. pekena air dyer.. lega tekak den hah.
haha~ x sbar nk masuk uitm blik kan~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...