..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

09 February 2012

sweet escape to Bandung

assalammualaikum w.b.t..

saya sudah balik dari holiday.. 2 minggu yang lalu la..hee~ haiya.. la ni baru rajin nk hupdate kan..

26 jan till 30 jan, aku ke bandung 
well.. ini kali kedua aku ke sana.. but kali ini pergi sendiri bertemankan kwn aku punye adik beradiks~
no mom no dad no family.. uruskan check in semua sendiri heh.. dah 24 da tahun ni (oppss.. nampak cam dah leh kawen je dgn umur itu... =p)
bertiga bersama dengan Ajoi dah Dilah.. adik kpd Faezah..

1st day (khamis malam) - sampai di bandung jam 830 waktu indon.
kastam kat airport bandung ade dua je kaunter.. lama hek nak tunggu selesai.. jadi tips mereka yang datang bandung ni, turun flight terus berebut ke kaunter kastam tuh.. kalau tak memang berjam la tunggu..
kesian kat fae, tunggu kami sampai sejam baru selesai.. naik taxi terus ke bilik sewa fae..
berborak sambil makan nasi + ayam masak merah + rendang + sandwich .. 
kenyang dan jimat da bawa bekal dari mesia ni.. 

2nd day (jumaat) - our tourist guide, fae kena g hospital (keje dan class), jadi tinggallah kami.. tengah hari kami sempat ke PVJ atau Paris Van Java.. kalau kat mesia ni macam kat pavillion kowt.. high class nye mall.. 
tapi boring sebab tak tahu nak wat ape.. we need our tourist guide larh kot.. hee~
malam tu ingat kan rajin la nak keluar ke ChiWalk.. tapi memasing malas.. jadi duk bilik jerk.. borak borak borak dan borak... sebenarnya duk layan movie kat laptop jerk =P
breakfast + dinner + lunch masih lagi dengan lauk yang dibawa dari mesia..
air dengan nasi jerk made from bandung..

3rd day (sabtu) - hari bershopping sakan di pasar baru.. aku almost abeskan 1juta kat cini..
kain jer dah 350k, baju blaus, jubah semua dh abeskan 300k, tshirt lagi, telekung lagi, baju baby lagi.. rambang mata da.. itu pun ade gak jumpe kain yang berkenan, tp tak dapat beli sebab dah tak cukup uang nyer.. 
kami masih lagi breakfast + lunch dgn lauk yang dibawa dari mesia..
malam pula, kami ke Chihampelas atau dipanggil ChiWalk (shopping mall)
menghabiskan masa dengan photoshoot kat studio, dinner dan karaoke..
hahaa.. kat mesia pun dapat gak karaoke ni.. tapi ini lah permintaan Ajoi ni.. 
malam minggu memang ramai sangat orang..
restaurant, karaoke, studio semua kena waiting list..
bersama dgn ecah.. kwn Fae. wahh sumpah sedap hek suara dye =)
gambar di atas diambil di studio.. sangat sangat sangat lawa.. puas hati =)

hari ke-4, kami ke jalan dago dan jalan riau..
baper kali dah tersalah naik angkut kan... berpusing-pusing..
kami ke kartika sari membeli brownies kukus.. dan ke donatello membeli kasut.. dan ke factory outlet mencari baju-baju.. aku je yang banyak shopping.. diorang tengok je la.. alalala.. segan =P
ni dalam kenderaan yang mcm mini bas tu.. kt sane panggil "angkut"
sementara tunggu aku dgn ajoi busy mencari kasut, diorg ni menghabiskan masa dgn bergambar  je la..
minta maaf sgt wat korunk lama menungu.. hee~
malam tu kan juara lagu (29 jan)
sobsss~ tak dapat nak tengok...
ikuti hupdate dr twitter je larh..

last last last day, 30 jan..
ajoi dah gerak dulu.. sbb flight die awal pagi..
aku nye flight kul 12 (indon)... jadi sempat la lepak-lepak berborak dengan Fae.. kan kan kan.
alala.. dah rindu da...
cepat tau balik mesia~ hee..



*kthnkbye*
_________________________ I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

1 comments:

miszme_ieda said...

eh, pae mcm da kurus je..sbb ak igt pnh nmpk ko upload gmbor kat fb, dia mcm chubby sikit..heee...

lepas ni boleh bwk ak plak jenjalan sne ek? ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...