..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

09 June 2011

kenangan bersama Allahyarham Syazwan

assalamualaikum..

al-fatihah 
kpd Muhammad Syazwan Bin Basri
atau kami pggil arwah sbg "Grunge" atau sebutan nya 'grung'
rakan kami, sahabat kami.. 
tidak sangka, pergi mu ketika masih muda.. lagi sebulan menuju ke angka 23 tahun..

kami mengenali arwah masa ketika kami berada di tingkatan 4 di Mrsm Terendak.
arwah ditempatkan sama kelas dgn ku, kelas 5B3 disbbkan arwah jg mengambil subjek akaun.. 
dlm kelas kami, hanya ada 23 orang pelajar, 10 akaun, 13 biologi..
pelajar ting.5 tak ramai mana pun.. hanya seramai 124 org. dan kami mengenali semua yg sama batch..

mase dlu, di maktab, arwah mmg terkenal dlm geng "4 serangkai"
from left : acha cruzie, vshape, sanap dan arwah di depan.
4 serangkai ni mmg suka wat hal di sekolah dlu.. tp mereka smua nakal waktu sekolah je... 
dari nakal tu la, yg wat kan mereka lagi terkenal di kalangan cikgu2 dan warden asrama..
dalam nakal ada baiknya..
berkawan sampai sekarang.. x putus rangkaian ia.. 

dalam kelas, kami boleh kata, arwah mmg seorg yg pemalu.. ada tahi lalat di atas bibir, mnmbahkan ke'sweet'an arwah. pckapan arwah sgt sopan. menghormati rakan-rakan..
arwah tahu, dia akan pergi dulu dari kami, 
arwah berusaha mengumpulkan rakan-rakan kami smasa di maktab dlu.. 
jadi 23 Mei 2011 - tertubuhnya group "Train-Duck 05" di facebook..
dari 124 orang, 109 berjaya dijumpai..
arwah nak kami bersama dan jangan lupakan satu sama lain..

terima kasih grunge.. jasa mu amat kami kenang sampai bila-bila..
dri situ, kami kekal keep in touch, 
dari citu jgk, berita arwah masuk hospital kami dapat tahu dgn cpt.

5 jun (ahad) dapat berita dari rakan kami, Dwen.. memaklum arwah berada di dlm keadaan yg kritikal
jangkitan kuman kata nya.. 
6 jun (isnin) kami pergi melawat arwah di hospital seremban, smpai sana jer, arwah dh kena tolak dgn nurse masuk dlm ICU. kami nmpk muka arwah lebam.. 
kami dpt tahu, jangkitan kuman berlaku msa arwah buat kimopod (xpasti term yg sesuai)
arwah mghidap leukemia dah 3 tahun lbh kurang..  jd mse tukar ubat, jgkitan berlaku, gusi arwah sakit, muka jd lebam, nafas turun naik turun naik.
8 jun (rabu) - awl pagi, arwah berada dlm keadaan nazak.  buah pinggang smua tdk brfungsi.. hanya satu je befungsi iaitu jantung.. 
750 pagi, arwah pergi meninggalkan kami. 

arwah dimandi dan dikafankan di hospital seremban. 
dikebumikan di tanah perkuburan senawang pd jam 12 thari.


semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yg beriman. amin..
al-fatihah


p/s : walaupun tidak bersua muka, arwah suka tegur kami dlm facebook, suka sakat2 kami.. 
p/s/s : last saya jmpa arwah, 2 tahun lps (2009) wktu kami wat konvoi raya.. 
- gurau senda syazwan tetap dalam ingatan kami..

10 comments:

cik violet said...

sayu..

semoga arwah ditempatkan dalam golongan y beriman. al-fatihah.

Cik Parachumie said...

takziah.. eh sbn? sy pn org sbn. snwg..

shiqin ghazali said...

@cik violet
amin.. al-fatihah..

@Cik Parachumie
eh eh.. dh dkt la tu snwg.. sy kt paroi jaya jerk..

StrewberiManis =) said...

Al - Fatihah
terkedu baca post ni
walaupon xmgenali arwah, tapi kehilangannya turut dirasai T___T


lately kerap dgr psl kematian
xkira muda atau tua, sihat atau sakit
sama2lah kita tingkatkan amalan kita utk belakan kita disana kelak

ann farhanah said...

kimopot tuh - chemoport

shiqin ghazali said...

@StrewberiManis =)
hargai rakan2 kita selagi mereka masih ada di muka bumi ni..
tengs.. ntuk ingatan kita bersama~

@ann farhanah
hee.. tengs Dr.Ann ... anda yg lbh memahami bahasa doktor ni..

RevVING NOTES said...

Al-fatihah..

NurIzza said...

al-fatihah...

shudeshude said...

kak ikin, syud terkejut jugak bile dengar berita kematian arwah..

shiqin ghazali said...

@shudeshude

hum tu lah.. rsenye bru skjp je borak2 dgn die, tbe2 die dh xder.. mmg terase sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...