..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

19 January 2010

my journey

Dh smggu ke aku xupdate blog?? Maaflah kwn2.. bese la, msh zmn bgelar student.. jd on9 itu bkn kprluan skg.. on9 hnya prlu utk mgisi msa lapang atau mcari bhn2 rujukan, itu pn trletak di no.5 slps journal, books, magazines n etc..


Dgn senang hatinya.. dgn slumbernye.. tnpe prlu mlihat buku2 part6.. dan dgn rela hatinya, aku brangkat ke kL pd mlm jumaa yg lps (15jan) ~ itu smua atas tntutan dan prmntaan seorg kwn yg sgt baek dgn aku…


Perjalanan yg sgguh mcabar~ aku rse r.. sbb dh lme aku xmlalui journey sbgni rupa..

Kesahnye brmula pd mlm jumaat jam 830pm


Menunggu ketibaan adik aku, Aeman brsma motor kapcainya ntuk aku mnumpang beliau mghantar aku ke KTM pdg jawa. aku mnggu plak ktbaan ktm dr klang mnuju ke KL dgn sifat yg sgt sabar…

Ade 1 prstwa yg aku x suke bile naek public transport..

Social harassment berada d mne2.. sklling kamu smua psti ada..

Aku brdiri btol2 d tepi pintu masuk.. (harap mklum, smua tmpt dh pnuh dgn manusia)

1mamat msuk dn trus mhdap dpn aku (oo tidak.. sy x sggup cite slnjutnya.) phm2 sndri je sudah.. tp mujur hnya bbrp minit, sbb mamat itu hanya mnaiki tren utk 1phntian ajerk.. (tp sy ttp x suke.. fuh fuh fuh)


Smpae kL sentral.. brgegas brlari ke arah escalator yg bgrak.. mnju ke aras atas.. tp aku trun blik ke arah bawah.. sbnrnye aku nk pg platform6.. dr s.alam aku td kt pltform4.. 1stesen je sbnrnyer dr kL sntral ke MIDVALLEY.. adik aku mnggu di citu.. jnji kul10 nk g mbik KANCIL kt die.. tggu pnya tggu.. ngupenya slh tmpt tggu.. tlnga ni mnrima je la kemarahan kebebelan adik aku sorunk ni.. aku pn blari anak ke arah die.. malu usah kate.. kiri kanan pnuh keta yg byk. JAMMED kot..


Aku pn tmpg la seKANCIL dgn mreka (adik aku dn aMoi die) mhntar mreke blik ke umah msing2. MIDVALLEY ke SERDANG PERDANA.. pnat brdiri lom bhenti lg, pnat brlari pn msih ade dlm kaki.. pnat kna mrah pn msih trbuku dlm hati.. aderh…


Misi perlu dtruskan.. janji dgn MARINI smpae umah die kul11.. tp kul 11 bru nk grak dr SERDANG… jammed lg.. mlm2 pn nk jammed ker? Aiyark… janji seorg kawan prlu diteruskan wlaupan cbrn mnggu di dpn mata.. akhirnya smpae jgk aku kt umah kwn aku tu kt KG.BARU.. btol2 dkt dgn LRT kg.BARU.. mak aii… pnye la aku mncari kt mne umah die.. aku x bese d kg.baru.. stkat makan kt area cni penahla.. nk mcari umah sebiji tu susah tau.. jalan smpg siur.. dh x pggil DINNER.. kitrunk SUPPER trus kul 12 kt area sne.. tp mknn die … aderh. Smpae ke pg aku skit perut.. x lena tido dbuatnya..


Itu bru hari pertama.. hurm.. kalo nk lg tepat, bru kesah 5jam perjalanan aku mlm tu..

Esoknya mnanti plak kesah yg baru..


Ari brikutnya.. SABTU 16 jun


Kul10 dr umah sewa kawan aku ni, aku mrayap area KL.. tujuan nye mcari bgkel atau kedai yg leh btolkan no plat kete.. pusing2 la kL tu.. byk gk jalan yg aku msuk.. mujur jgk aku pnah lalu kwsn ni swktu ketika dhulu.. jd skg aku agk familiar dgn jalan nye..

RM15 ntuk mnukat PLAT kete di dpn.. kedai itu berada di lrg HAJI TAIB.. warh.. mmg aku jmpe 2 3 org model lawa dan taf..


Kul11 bru gerak ke damansara (itu tujuan sbnr aku g umah kwn aku) meneman beliau mbeli belah.. hik3x.. aku pn mau tmpg sekaki.. mmndgkan aku mlas nk naek tren n teksi, jd nye aku tlh myusahkan diri aku utk pnjm KANCIL merah kpnyaan MAK aku yg dpkai oleh ADIK aku yg brtuah itu.. nme beliau AIZUDDIN..


Puasla aku mcri signboard ke damansara.. jd, aku dh ckp awl2 dgn marini, aku maen redah je jln ni… jalan jer smpae jmpa.. ALhamdulillah.. brkat kesabaran kami brdua.. kami smpae dgn jayanya.. yeay!!!..


IKEA come 1st… cuci mata tgk hiasan umah… msti x mau lupa ibu di SEREMBAN.. bli la smthing utk ibu.. sbb 10jan tu birthday beliau.. aku xsmpt prepare ap2 ntuk hadiah ibu… lama gk kami di cni.. lps round dlm IKEA, kami pg kedai2 yg ade kt citu.. masa utk SHOPING!! Lalalalaala~~~


Lps tu ade lg kesahnye… kami pg One uTAma plak..

Sbb ade org offer tgk wayang FREE..

MArini prtikal kt NAZA WORLD.. jd dpt tket wayang free.. xkesah tgk ap2 movie pn..

Mslhnye rmae org… pnat kami beratur..


Kul7 bru gerak blik~~~ nseb baek xsesat.. signboard tidak mglirukan.. plus, aku penah melalui nye swktu ketika dhulu..

After anta marini ke kg.baru, aku g MID Blik… sudah jnji dgn adik nk anta KANCIL mlm tu jgk.. aku pksa die anta aku blik s.alam~

Sejam mnggu shift keje die abes.. hmpir trtido aku dlm MID tu..


Okeyh.. itu shj esei aku ari ni.. (sgguh pnjg)


Jmpe lg.. tadaaa~


Kali ini aku selitkan sdkit info yg aku alami spnjg journey aku~

Kelebihan mggunakn TnG..

- Xprlu beratur smsa mmbeli tket KTM

- Xperlu mgluarkan duit syiling or kertas ntuk mmbli tket KTM..

- Bole brenti d mne2 stesen ktm tnpa prlu risau utk byr tmbg lbih/kurang

- Bole redah aje tol2 yg ade di KL..

- Xprlu risau d mana anda akn sesat, sbb TnG sntiasa brsma anda

- Xperlu laen kuarkan duit sckupnya smsa mbyar tol




2 comments:

HiGHNeSS FiQ said...

hmm..
cmna kalo kredit TnG xckup..tp kte xsdr + xda tmpt nk top-up yg dket ngan kta??? hehehe..
saje kaco..

shiqin ghazali said...

ade ajer!!!! kat ptronas ke ade tmpt topup tNg!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...