..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

21 March 2010

YES Challenge!

event : youth Entrepreneur Starter (YES) Challenge
where ? menara The Star @ Seksyen 16 pJ
date : 13 maRch 2010 (10am till 430pm)

bfore ni ade 'monetary talk' kt fakulti by YES TEAM.. cmne mereka ni bole tlg ntuk start ur biz.. kamu bg je idea, wat proposal n present kt dpn judges, smpai final stage... success n then mrka nii akn bg some of money to start ur biz idea. its cool?? smthing new la..
fees ntuk sertai YES Challenge = rm200/team (ni pn aku tau slps aku tnye kwn aku yg msuk)

kwn aku athira mat ariffin, studnt part8 srtai YES Challenge.. mse event ni prlu bwa 5 supporter of each team.. aku pn mregister kan la diri aku.. support kt membe ni.. msti!
team dr UitM ade la dlm 6-7 group.. agk rmai jgk..

ksmuanye ade 40 team.. tp at last, 31 je yg brjya ke 'breakthrough stage'.. mereka kata, prtndingan ni sgt tough.. ade yg quit, dn ade yg dpksa brhenti sbb xmmnuhi criteria yg dimnta..
ade slh seorg kwn aku ckp rm200 its a gud investment.. (4team members x rm50 = rm200) xleh nk comparekan ilmu yg mreka dh berikan..
aku dgr cite, ade yg sggup pnteng claz sbb nk siapkan project ni..
warh.. kalo aku lah, dh lme tensen da.. xpyah la smpai nk skip claz.. cool sudah..

ni 1st tyme aku tgk prtdgn cmni.. so pglman yg brharga jgk.. leh tau cre mreka present n mjwb soklan2 judges..mreka present summary of their biz in 2minute n answer 2Q's..
presenter2 rmai yg chinese.. bile aku tgk judges, warh.. kalo aku la ade kt dpn tu, mnjwb soklan, trketar2 jg la.. chuak~



supporter ntuk group ini : TEENYBOPPERS
mereka : emei, tiRa, oDen, put
(cuak je mereka ni mnjwab soklan)


sbhgian nye yg dtg dr uitm s.alam...
p/s: mklumat trkini, fees dh dtrunkan kpd rm30 per team (kalo x silap aku la) yg lain2 fakulti akn tggung..

4 comments:

RyuJi SaTo said...

wei aku daftar bende alah nie....yg tulis name tu kan?60 org?
tp takder ape2 mklumat pasl nie..adoi...dah miss la aku nie?

shiqin ghazali said...

mksd ko 60 org tu mse 1st pjmpaan ke 2nd pjmpaan..
mse 1st monetary talk, kt dk3 tuh.. mse tu org dr yes team ada dtg bg talk.. mse tu la membe aku ni msuk.. aku jd supporter diorg je.. lps tu diorg cntact melalui email je.. fees diorg pn rm200 per team

kalo mksd ko 60 org.. aku x sure la yg ane..
yd 2nd jmpe tu dgn pn.liza tu, lom lg kot..

Razman said...

heh. aku rasa aku ada kat sini. tapi ko xmasukkan pic aku. haha

shiqin ghazali said...

erk.. sapekah razman ini?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...