..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

29 November 2012

Perak's Trip - Day 2

kesinambungan dari entry yang lepas.. Day 1
hari kedua pulak, kami menjelajah Taiping pulok..
tapi sebelum tu..
breakfast dulu..
katanya, femes juga tempat makan ni..
Roti Bakar Corner, Medan Selara Taman Perpaduan.~ (if im not mistaken)
memang terbaik lah.. ..

perut sudah kenyang, mari drive menuju ke utara.. mencabar juga jalan nya.. berbukit berbengkok dan berterowong.. dah lama aku tak ke utara ni..~

destinasi kami adalah Zoo Taiping... erk.. sound macam budak2 melawat zoo kan?
huhu.. layan kan je la.. dah disponsor.. hihi..~
kul 1 tu dah keluar dari sini.. express..
menuju ke destinasi seterusnya.. LUMUT~
hewhewhew.. perut lapar.. bos tak nak benti lunch pown...
tak dapat nak pekena makanan femes kt Taiping ni.. erk..

aku gagahkan diri lagi untuk drive 2 jam menuju Lumut dari Taiping..
akhirnya kami sampai dan check in di Teluk Batik Resort~
Resort/Hotel yang sangat menghampakan kami semua...~

gambar??? macam takder je ambik gambar kat sini..
kami ambik 3 apartment.. mahal kowt.. RM300++ .. tp sangat tidak memuaskan..
bilik kami semua jauh2.. bos tgkt bawah, senior tgkat 1, aku duk tingkat 4..
kalau baca review kt Agoda ke TripAdvisor ker, mmg sgt la ramai orang complain..
-lantai berpasir, katil ada yg berpasir -takder iron disediakan dlm bilik. hanya tgh2 floor jer
-kalau sesapa duk floor bawah, line maxis very low, celcom langsung takda..
-duk floor bawah jg, langsung tak nampak pantai.. semua nya ditutupi oleh pokok pine yg tinggi2.. 
- nak pergi pantai, kena seberang jalan besar.. atau naik kereta, 500 meter ke depan..
- jangan harap pantai tu belakang je resort yer.. mcm yg aku bayangkan kt PD la (tapi tak pun)
- breakfast mahal.. RM20/orang.. takda air juice.. hanya air panas. nasi goreng pun takda. hanya nasi lemak, mihun dan roti bakar.. langsung tak memuaskan...

ok ok.. cool down.. nak sambung dinner dulu..
dinner sangat sangat sangat lah terbaik..
dirokomenkan oleh blogger...

Ikan Bakar Lumut
hewhewhew~~
puas hati makan malam tu
muka hepy, perut kenyang..

sebelum balik resort, kami rehatkan perut ini dengan berjalan-jalan sekitar jeti lumut.. 
camwhore~

=)

*kthnkbye*

Day 3 continue next entry~


28 November 2012

Perak's Trip - Day 1

assalamualaikum...

yeay.. akhirnya tahun ini dapat jgk aku bersama-sama dengan kengkawan ofis utk join Company's Trip..
tahun lepas aku tak dapat nak folo.. diorg buat kt 1day@PortDickson..
tahun ini bagi la masa lama sikit kan nk pegi jauh dr N.Sembilan ni..

setelah berminggu2 bermesyuarat, kami sepakat untuk memilih destinasi Perak~
sempena tahun melawat Perak kan.. banyak gak tempat boleh dijelajah..
tarikh : 2-5 Nov 2012 (jumaat - ahad)
tempat : Senawang - Ipoh - Taiping - Lumut - Senawang

Co. tak besar mana pun.. tak ramai pun staff.. overall adalah 10 org je waktu ini..
so tak perlu la membazir duit co. nk sewa bas ke ape kan..
ckup sekadar 3 kereta..
kereta bos, kereta aku, kereta senior.

bos bawa family seramai 8 org
senior aku, Kak Ina bawa Persona 4 org - K.Ina, Marlina, Hajar, Ieqa
aku lak bawa Livina pinjam ayah aku nyer : Aku, Mira, Zila, Amani, Zuli, Azie

geng biru nak bermula penjelajahan~
8 pagi : berkumpul di depan opis dengan memakai baju seragam biru~
9.30 pagi : breakfast di RnR Dengkil. Menu adalah mee goreng yang dimasak oleh Mak Zuli dan Nugget yang digoreng oleh Marlina~ dan mineral yg disponsor oleh RAC~
lps tu jalan sangat jammed kat NKVE selepas Subang menuju Sg. Buloh.. apa kes?? 
biasa la kan jln menuju KL ni, tak sah kalau tak jammed..
bos aku dah mesej dah, katanya dia hampir sampai slim river.. (if im not mistaken la) whut?? omaigod.. cepat nya.. ngupanya bos aku lalu Guthrie bagi mengelak jammed kt damansara ni~ aiyoo.. 
K.Ina follow je la aku dari belakang kan.. 
sempat tu nak camwhore.. hikhikhik~
meneruskan destinasi, dah berhenti rehat di RnR Tapah..
terus lunch di sini sebab bila sampai Ipoh nanti, terus terjun masuk kolam jer~
Lunch disponsor oleh RAC jg.. dapat la aku pekena CoolBlog Chocolate Orea Smoothies kan, tapi aku tak makan la.. kenyang lagi~

sampai Ipoh dalam kul 1230.. pusing2 jumpa la homestay kami..
MakLong Homestay..
1 rumah-RM300/semalam/3bilik/3bilik air
rumah kembar dua..
sangat sesuai untuk berkumpul family yang besar..
kawasan pun sangat la dekat nak pergi Tambun tuh haihhh...
facebook : Mak Long Homestay (click)

rumah kembar dua ni...
ada dua pintu masuk untuk dua umah la.. kat tgh2 tu ada pintu/dinding yang memisahkan antara 2 rumah.. pintu tgh tu boleh dibuka jika ada aktiviti berkumpul..
sewa 2 rumah.. RM600 untuk sehari..


destinasi seterusnya ialah

Lost World Of Tambun
hewhewhew~~~
14 dewasa, 3 kanak-kanak, 1 budak
tak engat la baper RM.. sbb bukan aku yang jaga belanjawan ni..
aku ni AJK Pengangkutan jer.. heehee~
menginap di MakLong Homestay ni, depa bagi special price kat kami.. ada 10% discount lagi~
lepas tu kami masuk kul 3 ke atas, dapat la mandi air panas kat sini..
seronokkkkkkkkk~
Tambun tak menghampakan kamiiiiiii~
jangan lupa ambik Maps kat kaunter dia yer..

boleh main pirate ship ni.. lebih 3 kali dah aku naik ni.. best best..
pastu leh naik buaian besar ni jugak~. tapi boring laa.. pening kepala~
naik trem pusing-pusing Tambun... besar gak weyh..
ada Mini Zoo jg... make sure tgk pukul berapa depa bagi makan kt binatang2 tu..
aku tak sempat nak tengok..
lepas penat kat air sejuk, kami beralih ke air panas pulak..
cantik tempat dia.. besar pun besar jugak~
kul 6, kolam air sejuk tu dah tutup, leh masuk tempat air panas je..
tapi kami tak lama kat sini.. kul6 jer dah hujaannnn... lebat lak tuh..

maghrib je balik homestay dan sesiap untuk dinner..
dinner agak mengecewakan..
sbb tak ikut dalam perancangan kan..
so tak nak cerita dan taknak upload pix.. huhu..


continue hari kedua, next entry~
Day 2 (here)

*kthnkbye*

20 November 2012

adek adam punya cerita~

Nama saya : Adam Mikail Bin Abdullah
Tarikh lahir saya : 29 Oktober 2011
gambar di bawah adalah semasa saya berumur 10 hari (kiri) dan sebulan (kanan)
setakat sekarang, saya dah berumur setahun sebulan :D
mari tengok gelagat saya dari kecik sehingga sekarang.. sekarang pun masih kecik lagi.. hihik ~
saya memang suka isap benda kaler kunin tu..
kalau tak dapat sehari, nanti saya akan mengamok dan melalak..
kalau ada orang ambik dan curi pun, saya akn marah sape yang curi tu..
tangan saya automatik jer akan merayap2 ambil benda ni tau.. tak kira la atas meja ker, bawah kerusi ke, atas sofa ke.. saya sanggup panjat.. hihi~
gambar atas ni semasa dan selepas majlis cukur jambul saya..
sejak lahir, rambut saya ni susah sgt nk tumbuh lebat.. nipis ya amat.. so mmg sikit je la kan.. 
siap saya hulurkan kepala lagi bagi mereka gunting rambut saya la.. cam comel plak kan.. =)
sehari selepas majlis cukur jambul saya tuh, saya dikenakan pakai snow cap.. malu la kepala dah licin.. 
tapi memandangkan saya sgt la tak selesa dan tangan ni cepat je nak merayap, sejam je saya bertahan dgn snow cap.. hihi~
ni masa saya demam.. ayah saya gi letak cool fever utk baby punya.. 
demam2 pun saya masih lagi aktif.. tak boleh la nk duk dediam jer..
dulu, bila ibu saya nak bagi saya makan ker, saya kena duduk dlm bamboo chair tu.. sgt2 la selesa..
boleh membantu utk memposturekan tubuh badan saya.. tapi, maklumla.. saya kan lasak, xreti duk dediam, maka saya memberontak la nak kuar dari citu.. skg sy dh bebas da.. tak lagi memerlukan kerusi tersebut..
dan saya jg tak perlu lagi pakai kerusi beroda itu utk bergerak.. sbb skg sy dah pandai berjalan, berlari dan memanjat.. yeayyyyyy~ lasak kan saya...
masa saya umur 3 bulan, saya dh pandai meniarap dah.. masa saya umur 6 bulan, saya dah pandai merangkak.. dan masa saya umur 10 bulan, saya dah pandai berdiri jatuh
tak sampai setahun, saya dah pandai berjalan..
dah setahun, saya dah pandai berjalan laju melarikan diri dr org.. hehhehe~
tapi..... rahsianya.. gigihkan diri berusaha utk berjaya.. yeahhaaa..
cuma nya... gigi saya masih tak tumbuh2 lagi sampai la skg..
tak boleh la nk makan benda yang keras2 lagi.. sobbsss~
kat atas ni, gambar saya main dgn kucing. nama nye si Manja.. Manja ni sebenarnya takut dgn saya..
bila saya ada kt ruang tamu, Manja akan menjauhkan diri dari saya. 
al-maklumlah, tgn saya ni cpt2 je nk tepuk2 nak cubit2 si Manja ni hah.. tak bole duk diam la..
opsss.. korang tahu tak saya baring kat mana tuh?? tahu tak? perasan tak kat mne??
huhu.. tulah.. saya kena baring kt bawah seat kereta.. bwh dashboard kereta.. sobsss~
kesian kan.. sedeyhkan.. bila akak saya post gambar ni kt internet, ramai terkejut.. ramai gak marah..
rileks rileks.. chill.. saya sgt selesa begini tau sbnrnye.. hihihi..
situasi ni akan berlaku bila ayah saya jemput / anta ibu saya kat bus stand..
ayah saya kan kena drive sorang2.. makanya, saya ni kan lasak. x reti duk diam,
bagi susu, hah kau.. baring la atas tu..
haiiihhh... mestilah beralaskan tuala koyak dan bantal2 itu semua utk keselesaan saya kan.. =)
p/s : ayah mmg dah belikan car seater dah utk saya siang2 lagi.. tapi... alah..
fhm2 sendiri la.. saya sgt sgt sgt tak selesa duk kat car seater tu.. rimas eh.. tak boleh bergerak.. hishh xp
waaahhhh... kalau la ada motor yg masuk syiling boleh bergerak ni kat umah kan best.. ari2 boleh naik.. xp

saya memang suka air.. yeay.. dapat g mandi kt kolam..

 akak saya bawa saya g McD.. sgt tak sihat makan fastfood.. kwn2, jgn buat tau..
masa ini akk sy mls nk masak.. tu psl la saya dpt mkn happy meal.. 
gmbr kt atas ni plak, masa kenduri kt rumah kazen sy.. ada kenduri cukur jambul gk.. 
anak dia duk berendoi la dlm buaian ni.. lps majlis selesai, terus saya nak masuk dlm ni..
buai punyai buai, buai lagi.. terus saya terlelap.. ngantok sgt la tuh..
kepala saya teleng da.. tak kesah dah semua tuh. ngantok punya pasal. tak rase sakit plak..
lps bangun tidur, terus ayah saya ajak g Giant.. yeayyy...
saya sgt suka jejalan.. Ibu saya tak bagi saya lepas sendiri.
jadi terpaksa la duk dalam troly ni hah.. pastu akk saya gatal tgn mbik giraffe ni letak dlm tu jgk..
tak selesa la.. tp giraffe ni baik.. tak mcm GwangSoo a.k.a giraffe tu kt dlm RunningMan.. betrayer. urghhh~
oppsiii... saya sama jer seperti kanak-kanak dan baby di luar sana..
baby IT org panggil skg ni.. haha.. terlebih maju..
tak elok sbnrnye didedahkan benda2 cmni sejak dr baby lagi...
tak elok la.. byk la sbb..
- rosak mata - kawan - sosial - persaingan - pembaziran - permainan - sejarah - so on so on la..

ok lastly.... 

tadaaaaa~ 

gambar sexy saya...

opssss~
jgn geram jgn geram dgn saya..
saya tahu saya comel..
hikhikxxx~



kthnkbye~

kerana sudi membaca kesah dan gelagat saya..
stay tuned utk videos plak..~
itu kalau saya rajin hupdate la ek..

video

p/s : entri sebelum ini mengenai Adam.. boleh klik newbornbaby

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...