..drop ur link here..

DROP UR LINK HERE.. SENANG NANTI NAK MELAWAT
tengs~ sudi singgah..

THEM

31 August 2010

merdeka brsma rerakan @wangsa walk~

mlm td aku tido awal~
xsmpt nk tgk bunga api dr umah... dgr bunyi pap pup tap tup jerk dr bilik aku.. adelah 10 mnit jgk.. last2 aku trjage jgk.. egt kan nk kuar dpn pntu r kn.. buka jerk pintu, alaa.. dh abes plak.. xsmpt ~ adoy~
hikmah nye aku buka pintu umah, kucin aku, si minah pun masuk umah.. aku bwa die tido dlm bilik, tmn aku smbut mrdeka atas katil heh.. ngee~

korunk2 yg lain..
slmt myambut ari kemerdekaan yer..

thun ni xder pantun/puisi/wateva la nk letak kt cni~

smbut ala kadar ajer.. mklumla bulan ramadhan~


aktivity cuti ari ni di abeskan dgn meneman mak aku mncari bunga2/frame/karpet or watsoever yg ade kt nilai 3 tu..

nk tgk gmbr jgk ker??
aku letak je la ye...
cni cni..


pstu balik umah dh kul2..
aku dh jnji dgn kwn2 aku nk brbuka kt kL rini..
aku plan nk g lmbt cket r kn.. pnat r nk drive..

jd blik umah.. aku google dlu..
cri tmpt nye di mane..
aku bukan org KL, jd aku x pkar jln ke KL

hasilnye di bwah ini..


trimas kpd maps.google.com.my ...
jasamu amat ku kenang..
aku sntiasa dan sgt2 suke gunekan khidmat nye~

nmpk tak yg bertanda A tu???

hah, itu la die wangsa walk..
mereka2 nk brbuka di sne mlm ni..
aku mmg suke join~ hahax..


jumpe kalian sbentar lg..
lg bbrp jam..

doakan kami x sesat dan selamat sampai


p/s: tggu kesah episod suka di sane plak ye.. aku akn update kmdn~

29 August 2010

ahli-ahli caYunKz...

buat sekian kali nye.. kite brtemu lg..

agak sudah lame tak bertemu mereka2 ni.. gather sme2.. smua bz dgn keje, study n hal2 lain..

geng kami :

dr kiri : aku -fae manan -farhana ishak -ann (bju merah) - neneq / shahida - wark - aInn - syikin s.i (xnmpk muke) - fyrot - akmal
event : movie @ jj seremban 2
date : June/July 2009


event : sblm ke JJ.. di umah syara (brtudung biru)~


event : POTLUCK edisi pertama
date : 23 may 2009


duduk depan : aku - fae manan - syara - akmal
belakang : ann - fyrot - wark - neneq - ijan - syikin s.i
event : konvoi raye with terendakianz 2009
date : 25 sept 2009

latest event : POTLUCK edisi ke2 / brbuka puasa
date : 28 Ogos 2010

-gambar akan mnyusul kemudian-
..mnunggu diupload..


p/s : last nyte was superb best~ nak lagieyh~

25 August 2010

entry - ILMU

economy class syndrome

ia disebabkan kekejangan yang bermula dari darah beku di kaki.
risiko tertinggi kpd :
penumpang yg menaiki pesawat utk prjalanan jarak jauh dgn jangka masa yg panjang.
ayat yg ringkas = darah beku yang terjadi, berpunca dr penerbangan jarak jauh.

kalo duk lame tnpa gerakan di kaki pn, leh jgk trjadinya syndrome ini

: wat la senaman kaki walaupun 5 saat :


"Whenever you take long distance flights, make sure you move your legs and feet for three or four minutes per hour to improve blood circulation. This can help you to prevent blood clot in your legs. Especially, who those in the economy class section of airliners, which is tightly-packed sitting - it can restrict movement and trigger the blood clot illness; which is also known as DVT."
- Developed deep vein thrombosis -
petikan dari sumber xxxx
(tak egt dr mne)


p/s :- nk naik 1st claz nye flight, aku x mmpu ler~

24 August 2010

same age outing (^_~)

aigoo... hahax..
sabtu yg best lg seronok...

kami sgt2 teringin nk merasa mknn ni Seoul Garden.. sejak awl2 lg kami dh tgk web nye.. ari trsebut terlaksana jgk..

cerita 1

ktrunk singgah times square dlu.. gile lame x lepak kt cni.. kt cni smua brang murah2.. byk choice.. tu aku bwa diorg g cni ni..

skjp jerk killa suju dh dpt ape yg die nak.. terus rebat 1baju b4 kami smpt tgk kedai2 lain..
pstu lalu plak dpn kedai yg x penah aku nmpk b4 ni..

sila tgk gmbr :-

gmbr di atas adalah sbuah kedai yg agak trsorok jgk.. level 5 xlsh aku, bhgn tepi2, dkt dgn tangga bergerak belah hujung~
perhatian ntuk fanatik fan2 idol from korea, anda wajib melawat kedai ini!
kedai ni mnjual mcm2 brang made from korea.. artist2 idol n so on..
aku xphm sgt sbb aku bukan fanatik artis korea..
hnye mnonton drama2 mereka shj~
mcm2 ade di jual..
dr kipas, sticker, name tag, mug, payung, baju, sweater, beg, keychain, smua2 la ade..
korunk x kan menyesal..
aku je la yg menyesal sbb xbeli ape2 kt kedai ni.. sbb x bper kenal artis2 sne..

cerita 2

satu kedai ni sgt la suspen ye..
cmne la kedai ni leh wujud kt cni..
nseb baik la kedai tu trletak kt tgkt 7, jauh dr org ramai lalu lalang..
nnti aku takut byk plak anasir2 yg kurang baik di bwa nye..

anda kenal tak dgn dia ni??? aku bru je bce kesah die kt dlm fesbuk bbrp hari yg lepas ..

kwn2 blogger, sila sebarkan kesah dia pd smua umat mnsia.. sekian, terima kasih~


cerita 3

mse nye telah tiba.. akhirnya, kami berbuka di tempat terpilih pd minggu ini...

tempat : Seoul Garden @Plaza Pantai..
sgt dekat dgn menara rebung TM okeyh~ sgt dkt jg dgn UM, trsgt la nmpk kedai nye dr federal highway dr PJ menuju ke KL.. sesape yg x penah pegi, disarankan la pegi..
date : 21/08/2010 (sabtu)
bersama : kiLLa- sUju , nAna-DBSK, siti-mama


menu : mcm2 ade = kueh, buah, seafood, daging, ayam, sayur2an, yg mcm yong tofu, aiskwem dll


tema :
same age outing plus geng sony ericsson plus officemate plus plus.. hurm.. ntah

nmpk tak muka gembira kami???

kami sebaye.. kami smua ade mcm2 character..
sorunk suke ckp, suke brdrama
sorunk nmpk snyp, mule2 dikatekan cm budak2, tp jauh lg matang dr seseorg tuh..
sorunk lg mama yg perangai cm budak2.. haha dan sgt kaut makan. xpdan ngan kurus~
p/s/s : siti-mama tu adlah supervisor kami.. hee.. sempoi abes r~


gmbr sebelum dan selepas..
perhatikan prbezaan nyer..
tggl sisa2 jerk
kueh je x abes di makan.. maaf ye~


cerita 5

sudah.. kami dh knyang.. kami nk balik..
bubye~

suasana di luar sgt lain dr dlm..
korunk nnti dtg cni, duk la kt luar ye..
mhayati pemndgn KL pd waktu mlm disebalik mndgr bunyi2 kereta yg bwa kan main laju nye kt federal tuh..
pstu kt luar sgt2 la meriah.. mcm dkt maple seksyen14 pj dh aku tgk..
haruk pikuk dgn mereka2 yg lepak brborak..
lps tu kalo kt dlm asap brkepul2, panas cket..
pstu kt cni disajikan dgn hidangan buffet.. melantak la korunk slgi perut belum full..
mknn xkn abes~
sekian..


coming soon -->> brbuka brsama officemate n boss~

credit to Killa krn myediakan gmbr2 di atas~

19 August 2010

typewriter


teruja.. heee..
jd bebudak blik r.. main dgn typewriter x hengat org sklling~
bunyi nya bising.. tet tet tet tet

last aku jmpe typewriter ni 2thun lalu x silap aku..
aku gie muzium TELEKOM.. mmg byk giler x hengat- smua jenis typewriter ade..
smpt la jgk aku main dgn bendalah ni..
mne ade org skg trdedah dgn trengkas ni..
hah.. trengkas tu bhse ibu aku pkai..
ibu aku dlu mmg khusus die mbik claz menaip jerk..
sbb tu la skg die dh jd setiausaha yg berjaya~ disukai smua bos.. ecece... ni puji lbh2 mcm ade mkna jer..
duit raye tahun ni kasi up cket ye ibu.. mnta2 la bos baru ibu bg duit raye jg~ ameenn...


ni smua kejadian di opis.. mse ni wt keje secretarial..
yg pntg bukan aku yg wat la.. aku tukang memerhati dgn pnuh teruja ajer..
heeee ~
adela sbb nye gune typewriter ni..
tp mslhnye, ni smua bukan kami yg punya..
company lain yg punya..
kami pndai pinjam ajerk..
hee.. nseb baik company kt bwah opis ni ade aset ni..
jd smua keje xprlu trtgguh smpai esok lusa..

gmbr di bwah :
ni la supervisor kami neyh..
bile tgk sekali mmg mcm matang..
bile toleh 2x 3 x.. sah mmg mcm kami jgk..
dah tak matang lg..
die pun turut teruja ni.. ni yg aku pelik, walaupan dh bbrp kali die gne bndalah ni...
alaa.. aku tau, die pn cm budak2 sbb ade kami smua..
nnti kami dh xder.. die akn jd matang balik~



ni aku nye hasil lak.. haha.. teruja weyh...
so mnconteng la ape yg ptut.. agaga~
xder keje, cri keje..





16 August 2010

faizal tahir - hanyut

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

-

Faizal Tahir - Hanyut.mp3

klip video??? cm xder jerk

14 August 2010

rajin --> MALAS (haishhhh)

tlg jgn contohi sifat ini...

aku xpsti la ape yg trjadi pd diriku ni..
smthing happen.. n then, trus xder mud nk wt keje..
huhuuuu

ape yg aku wat ari ni (smlm r... ari jumaat) ????

- dr awl pg, x pgi sgt la.. aku melayari internet... pergh.. trbaik spnjg zaman r.. yg ade kt opis, trainee n spervisor jerk.. jd sempoi2 sudah.. hehee.. (aku ulang sekali lg, tlg jln contohi sifat ini)
fesbuk 1kmestian.. dh boring, YM plak kn.. nseb baik plak ade membe yg nk bchatting.. haha.. aku just gune webmessenger jer. YM xleh download r.. xtaw nape..

-pc kt opis-

- next ---->>>> lena di atas sofa yg empuk2 kucing~
jumaat kn... bulan ramadhan ni aku xpsti rehat start kul bpe.. sllunye kul 1230 - 230..
tp senior staff xder, brcuti.. ktrunk yg ade kt opis ni, ssuke hati je la kul bpe nk rehat..
tp aku baring kt sofa ni dlm kul1... egt kan nk lena tp xleh arr..
sbb nye... sila lihat gmbr strusnye

-sofa kt opis, tmpt lepak borak2, mkn2 ktrunk~

~ aku suke bce novel la.. novel ni djmpai dlm bilik ibu aku.. pe lg, mbik la bwa g opis.. agaga~
scra rasminye aku dh pn selesai mbce novel ini dlm lbh kurang 2 ari.. (jumaat & sabtu pgi) plus minus tido mkn lepak tgk tv on9..


- keje yg trtgguh.. audit working..
isnin leh continue wt lg..
heee~

~ empunya blog~

p/s : mlm smlm aku brbuka puasa kt luar dgn syikin ibrahim.. hilang kesedeyhan yg aku alami ari tu... tq

11 August 2010

kesah nenek dan cempedaknye~

kring kring kring... telefon 'home sweet home' brbunyi lak mlm ni (jam mnunjukkan 1045pm)
smua isi umah bsedia ntuk tido ni.. esok bgun awl, prepare ntuk sahur lk.. spe yg tlefon?

aku : hello ello (salam dh hilang dah hah, tlg jgn contohi sifat ini)

dlm talian : ello.. ni zali ker? (ni suara pmpuan, knpe nme yg kuar, llaki lak??

aku : (aku dh cam dh suara spe) takkkkk.. ni shiiiiqiiiiiinnnnnnnn... (3, 4, 5 kali aku ulang...)

dlm talian : tak dgr la... (mnta maaf ye, telefon umah yg satu ni mmg kurang cket kejelasannye, sbb brkongsi dgn talian streamyx) zali mne??

aku : ayah dh tiiidooo... dh tiiidooo...

dlm talian : ooo... dhh tidoo... kt kmpung ade cempedak...

aku : hah... okeeyh... esok balik mbikk...

dlm talian : hah.. esok dtg yee...... ade 3 biji.. nnti bonyo* lak biar lame2 tak di makan..

aku : hah... nnti esok datang..

dlm talian : (terus letak telefon - no bye - no tata - no salam)

hehee..
itulah die conversation aku dan nenek ku..
hehee....

comei lak aku tgk nenek ku ni.. tiap2 kali ade buah kt kmpung, msti mnta anak2 nye balik kmpung.. ambik la ape ade.. lg2 musim buah... durian, rmbutan, langsat, mggis, duku, pisang dan termasuk la cempedak ni dll...

lagi2 kalo ade Ayam kampung masak gulai, lg la die suwu ayah ku gi tapau kn.. feveret tu... nenek aku masak sndri.. air tgn org tua2 nii mmg sgt sedap blaka.. al-maklum la, mereka hidup dh lme, penuh dgn pengalaman...


esok lusa leh la pekena cempedak goreng... juadah brbuka ye~ xyah beli kuih muih lg kt bazar..


10 August 2010

ramadhan kini tiba..


Semoga Ramadhan disambut dengan penuh
keberkatan
kerahmatan
kebahgiaan
keredhaan

Selamat menyambut bulan ramadhan Al-Mubarak
ke
1431H/2010

gmbr di ambik dr google

gmbr di ambil dr google version indon

May Ramadhan 2010 will be the best-est for us all !!

08 August 2010

garam dalam selimut..


garam oo garam... di mne ko?
kang kalo ko xder, xsedap plak mknan aku ni hah..

siapa/apa garam ni?
tetibe jerk nk masuk list "mbazirkan cuti dgn aktiviti .... " hujung mggu ni laa...


4.5 / 5
>ending jerk x besh<
)tergantung plak(


07 August 2010

bookmark SALE from MIDvaLley

> gmbr sekadar hiasan <

cerita nya brmula di bwah...
.
.
.
.
.


destinasi pertama ari ini~
1) of course la Opis..
ari sabtu 1st week, kami kna keje taw...
(dkcualikan bile tibe ramadhan.. yepeee)
nmpk 1 kotak, cm sikit.. tp beli dh buka fail, sgt byk trnsaction nyer..
wat account ni.. ponin2 tgk nombor byk sgt..


destinaski ke 2) deWan ala2 bahasa budaya bangsa... hehe...(kiddin)
Dewan Bahasa & Pustaka, KL


sbnrnye, inilah tjuan kami redah KL ari ni..
- redah ujan lebat dr susur msuk kajang smpai la tol sg.besi..
- redah jammed dr tol sg. besi smpaila ke susur msuk MRR2
- redah ngntuk2 penin2 lalat di kple smpai la destinasi yg dituju..
muahahax...


- ibu p mbik kunci kt guard, dan trus naik lif ke lvel30..
ala... ibu sbnrnye nk angkut ktrunk naik atas ntuk bwa turun brg2 ibu yg sgt byk disimpan dlm peti besi kt opis tuh...
ibu dh kena turun pgkat sbb dh turun tingkat.. (itu kate ayah aku.. jgn prcaye)
dr lvel 30, skg bkrja di level9.. (bukan ke jauh sgt tuh??)
sian mak aku... hehee..
so krja pindah rndah brmula mggu lepas, spruh brg kt blik ibu aku, telah pn selamat di bwa balik ke seremban chill town~ yesh..
separuh lg akan dimasukkan ke opis bru..
psst... bukan turun pgkat taw.. still sme lg.. profession as Secretary, just tukar boss jerk =)
gaji ttp masyuk~

p/s/s : harap tahun ni, bos baru pn leh bg duit raya ntuk anak2 setiausaha nye yer... hehe =p


next ------>>
request from Dik Ai a.k.a lil brother - Aizuddin..

3) MidValley Mega2Mall..

al-maklum, adik aku yg rambut pnjg cm pmpuan ni bkrja di kedai Tropicana city Life, Mid..
jd.. alang2 beliau dpt discount2 yg byk2 gile (tipu jerk) kami mmg suke mgmbil kesmpatan...
hahaaax..

cube la tgk gmbr di atas...

gmbr kiri : acap mcuba kasut baru.. less 30% jerk.. staf price = less 40% (lg masyuk)
aku ngan ayah dh dpt sweater free, Ai blnje.. (yeeeah)

gmbr kanan : Ai mcari t-shirt ntuk aku.. haha.. trbgkok2 ko..
xpe.. keje dgn rajin ye..
org suwu smbg belajar, taknak kn...
ni kasi buli..


4) Chicken rice shop..

menu for today..
- Family Delight
for 1 small medium big family.. (kami berlima)
patutnye 6 org.. tp yg sorunk tuh x mau balik umah.
nk g mandi kt ulu bendul kot dgn geng2 die..



destinasi ke 5 : Xder... huhuh..
sedeyh.. xpat pegi jln TAR.. dsbbkan..
mencari baju raya ntuk Acap yg sgt lame2 hek kt Mid tuh..
penat je pusing2.. tp x jmpe jgk..
adoyai...


mood : kempunan, terkilan... =/
tp xpe... still ari yg sgt indah.. family is everything..



p/s : aku dgr2 cite, ibu nk mbik anak angkat la.. mgkin baby? dak skolah??
hurm... cmne nnti pnerimaan kami adik bradik???

06 August 2010

bags handbags bags handbags


teruja dgn handbags2 yg dijual kt blog ni >>>
strawberry

price dlm Rm58 - rm60 (yg aku suka la)

dlm delima la plak...
nak beli ke tak? nak? ke tak yah?
erm.. hum.. hmm..

cuci mata je laa~ hahax
kalo jmpe beg cm ni kt luar sne, trus beli jerk~
layan~

psstt.... beg yg comel ker? awek tu posing comel?
agagaa~

alalaa... org taiwan ni mmg cute laa~
nak kaler purple di atas~

suke gak kaler puteh~
nice...


korunk perasan tak?? 1 type bags je yg aku upload kt post ni..
smua nye Sling bag..
agaga~

dulu mse budak2 slalo la pkai beg cm ni g town, skg dh xder..
tp, sem lps.... aku ade 1 je beg cmni, aku bwa g claz, letak la buku tebal2 x hengat dunia tuh....
lenguh bahu aku bwa buku tebal2 ke claz.. dh la naik bukit naik tangga lg..
tp skg ade dlm simpanan jerk..
nk mcari beg baru nk bwa jejalan~
ngeee~
wish kt diri sendiri : selamat mencari~ lalalaa~


p/s : esok nk g shopping baju raya kt Jln TAR.. (kalo sempat la)

05 August 2010

25 sebab suami mental

Artikel di ambil dr yahoo mail..

Credit to my cousin...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

To all my girlfriends, patutkah kita gelak or berfikir sejenak?

To all my boyfriends, be prepared! haha


1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan..memancing ikan pun dia tak tau.. bla bla bla "

2. Menganggu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selalu dimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la cuma nak cakap..malam nih kita goreng taugeh dan tauhu cicah sos toamto jer ..ok tak "

3. Terlalu suka mengemas rumah / mengalihkan barang sampai suami tak jumpa barang-barang yang disimpan beliau.. ie. "kita dah simpan pancing tu kat dalam stor, entah la ikat kat atas palang mana satu.."

4. Mengambil muka surat atau bahagian tertentu dari surat khabar dan menyusun surat khabar dengan cara yang amat salah..sampai tidak dijumpa mana-mana seksyen yang hendak "bang, sport section tu ayang dah buat bungkus buah papaya....dah mengkal merah dah"

5. Memotong mana-mana bahagian majalah dan juga suratkhabar atau apa-apa bahagian dari mana-mana printed matter sampai berlubang sana sini dan sisuami tak sempat baca/tengok " ie. eh kita suka la news pasal TV plasma tu..kita dah potong simpan..."

6. Menyuruh suami agar membeli itu dan ini dalam perjalanan balik dari opis sedangkan nak pergi pasar/supermarket cuma esok sahaja atau baru semalam telah ke pasar. ie. "bang.. semalam kita tersinggah SPA, lupa beli garam,gula beras dan susu budak kat TESCO sebagaimana dalam list....boleh singgah tak mana mana ..pleaze "

7. Tidak memberi arahan/instruction yang jelas kepada suami bila menyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian memarahkan/menyalahkan suami. ie. "saya kata beli susu cair dan ising gula, apsal awak beli susu dugro dan gula getah ...kan lain tu"

8. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa mendapat persetujuan suami terlebih dahulu ie. "i dah confirm malam Jumaat nih nak party tupperware kat rumah cik minah,you tak ada program tahlil kat mana mana kan ?? "

9. Mengubah barang, tempat buku atau tools atau apa-apa setting di PC tanpa memberitahu suami. ie. "screensaver u tentang gambar 80 kilo marlin dengan you tu i dah tertukar jadi gambar Fahrin Ahmad..."

10. Bercakap/bersembang di telefon dengan kawan-kawan sewaktu malam selepas 10 pm bilamana nak beristirehat dan ber...ber....ie. " pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet pot .."

11. Menjemput tetamu atau sesiapa sahaja datang kerumah tanpa izin suami. ie. "malam nih i jemput lina dan anum datang dinner rumah sebab hubby dia orang outstation, ok kan kan kan "

12. Berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuh dan rambut tak terurus serupa langsuyar dan muka tak bermekap serupa mayat dirumah... tapi cukup segak dan cun bila nak keluar rumah. ie. "..oh baju-baju cantik tu cuma untuk ke kenduri kawin dan dinner jer, kat rumah pakai coli koyak pun dah cukup seksi kan bang .."

13. Mengambil masa yang cukup lama bila bersiap macam pengantin bila nak keluar kemana-mana dan membuatkan suami tertunggu dan terus tertidur. ie. " sorry la i tak tau baju kebaya mana yang paling jarang so kena pilih betul betul .."

14. Dengan sengaja atau tidak sengaja terlupa menyuruh maid atau diri sendiri membasuh atau mensterika baju atau seluar yang telah dipilih untuk dipakai dihari berkenaan. ie. " eh baju tu masih berendam dalam besen lagi..nak pakai jugak ke baju basah tu.."

15. Dengan sengaja atau tidak sengaja menyebelahi anak anak bila suami sedang hot dengan budak budak tu..ie. "..eh biarlah budak budak tu pergi ladies night, bukan nak tinggal rumah kawan dia tu seminggu.."

16. Tidak suka mandi dan bersiap awal pada hari cuti dan hanya bersiap bila nak dekat asar sahaja. ie. "...nak mandi buat apa awal awal bukan nak pergi jalan jalan mana pun.."

17. Suka melengah lengah kan masa bila nak bersolat berjemaah atau beribadat dengan melencong ke dapur, bilik budak budak atau buat benda benda lain. ie. "..awak solatlah dulu, saya nak abiskan rancangan Melodi nih.."

18. Mengganggu suami yang sedang tengah tengok tv. ie. "pasukan hijau kuning tu sampai mati tak akan dapatkan Kaka, mari tolong saya potong ayam nih.."

19. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang pada suami untuk bercerita jugak. ie. " u tau tak kat opis tadi, i rasa nak massacre client tu u tau tak.. then lagi, waktu balik tadi nasib baik opis boy tahan I ..then lagi tak tak ...then today.. then tadi..u tau tak...semalam u nak tau....bla bla bla bla."

20. Membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat kecil dan di ulang tayang semula tiap tiap hari. ie. " i dah kata jangan kasi budak budak tu prepaid, kan sekarang dah ...bill bla bla bergayut bla bla bla bla...ini semua salah you"

21. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa. ie. " eh cik abang,awak nih ada affair ke apsal sms beep beep beep tak henti henti nih...GRO universiti mana pulak awak nak nih..."

22. Menceritakan hal rumah tangga pada orang lain dan memburuk-burukkan suami @ keturunan suami @ asal usul suami. ie. "..eee u tau tak hubby i tu makan makanan petai jeruk.. eeeii peliknyer!!"

23. Dengan sengaja atau tidak, gagal memasak masakan yang suami nak makan. ie. "..apsal u tak cakap tadi kata u nak makan gulai kari dan rojak pasembor...i dah masak pai daging dan spaghetti kambing .."

24. Meminjamkan harta-benda suami pada orang lain tanpa kebenaran. ie."..adik u datang tadi nak pinjam berus gigi, sebab dia punya dah rosak.."

DAN AKHIR SEKALI

25. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur tanpa sebab-sebab yang munasabah di malam Jumaat. ie. "..you tidurlah dulu, i nak habiskan tengok drama susuk nih dulu then nak masak nasi lemak siap siap untuk breakfast dan nak masukkan pakain dalam laundry then kemudian nak kacau dodol....."


04 August 2010

Internship

2 bulan dh berlalu.. tggl lg x smpai 4 bulan aku akn brada di cni..

skg ni final year dh kt UitM.. course account..
part7 adlh mse ntuk internship slma 6bulan..


tempoh masa : 6 bulan
dari : 1 june 2010 till 30 nov 2010


tempat prtikal : Radzi & Co., Senawang, N9

- chartered accountant - bru ditubuhkan july 2009

supervisor : Cik Siti Farizan (Audit Officer)
Bos besar : En. Radzi
jumlah trainee = 4 org (3 Uitm, 1 UDM)

ntuk student account, mmg digalakkan ntuk prtikal kt audit firm..
small firm pn xpe, jnji dpt bljr byk benda..
pglman itu lbh brmakna dr sgala2 nye.. ye ker? ntah la.. kptingan ntuk family pn brmkne gak..

ape yg kami wat kt cni? keje pe? tugas per?
itu smua ade dlm log book.. kami x kena wat Report, so xyh cite pnjg lebar..

-auditing = setup file, audit working, CAF, PAF, cut off test, gi audit luar, sgt penat bile wat audit working, dll..

-taxation = tax computation, Borang C dan R, suke wat tax.. senang jer.. tp bile dh kire hire purchase, mslh lak...dll

-secretarial = g SSM/CCM, photstat, ape ntah lg..

-accounting = record acct, bank statement, byk gile number2, pening pale.. best bile leh curi2 on9.. ngeee~


skg, aku ngah wat account.. company construction..
pun byk transaction jgk~
aderh...



dah dah.. itu sje cite nye

p/s : aku curi2 update blog gk ni wktu opis Hours..
maaf ye encik~

03 August 2010

Why Muslim?

story di ambil dr web --->>> Amazing Nara (click here)

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim


whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim

whymuslim


whymuslim

whymuslim

whymuslim


whymuslim


renung2kan dan fikirkan~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...